fbpx

Kanada’ya Göç Nasıl Edilir? 2022 Kanada Göçmenlik Başvurusu

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alan Kanada’ya göç etmek için bazı Kanada Göçmenlik Başvurusu alternatifleri bulunmaktadır. Kanada’ya göç etmek isteyen Türk vatandaşları son dönemlerde artış gösterirken, dünyadaki yüksek refah düzeyi ile dikkat çeken Kanada göçmenlik başvurusunu nasıl yapabileceğinizi sizler için derledik. Kanada göçmenlik bürosuna başvurduktan sonra bu refah ve yaşam şartları yüksek olan ülkede uzun süre yaşayabilirsiniz.

Kanada’ya Göç Nasıl Edilir? 2022 Kanada Göçmenlik Başvurusu
Kanada’ya Göç Nasıl Edilir? 2022 Kanada Göçmenlik Başvurusu

Sağlık ve yaşam standardı yüksek olan Kanada ülkesine göç etmek isteyen Türkler için bazı Kanada göçmenlik programları yer almaktadır. 2022 yılında Kanada ülkesine göç etmek isteyen Türklerin de bazı şartları karşılaması gerekiyor. 

Yılda ortalama 250 bin kişinin göç ettiği Kanada’da nüfusun düşük olması ve gelişmiş olmasından dolayı göçmen sayısındaki artış her yıl yükseliyor. Kanada ülkesine göç eden göçmenler ülkenin politikasından ötürü nüfusun bir parçası olarak sayılıyor. 

Kanada Göçmenlik Programları

Kanada’ya göç etmek isteyen Türkler için yer alan Kanada Göçmenlik Programları şu şekildedir;

  • Nitelikli göçmenlik programı
  • Yatırımcı göçmenlik programı
  • Bölgesel göçmenlik programı
  • Quebec göçmenlik programı

Nitelikli göçmenlik programı Türklerin göç etmek için en çok tercih ettiği programdır. 

Kanada’ya Göç Nasıl Edilir? 2022 Kanada Göçmenlik Başvurusu
Kanada’ya Göç Nasıl Edilir? 2022 Kanada Göçmenlik Başvurusu

Kanada Göçmenlik Başvurusu Şartları

Kuzey Amerika’da yer alan, istenilen hayat standardına sahip olunan ve ekonomik refah düzeyi yüksek olan Kanada’ya göç etmek ve göçmenlik başvurusunda bulunmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. 

Okyanusal iklim, kutup iklimi ve karasal iklimin görüldüğü Kanada’da kurak bölgelerde kışlar sert ve yağışlı geçer. Kanada’ya göç etmek isteyen Türkler için, “mesleği, dil bilgisi, yaş kriteri önemli şartlar içerisinde yer almaktadır.

Ekonomisine 73.000 yeni iş eklenmesiyle birlikte işsizlik oranı resmi olarak %5.3’e gerileyen Kanada’ya göç etmek isteyen vatandaşların eyaletlere başvurusu yapması gerekmektedir. Herhangi bir federal kurum üzerinden başvuru yapılamayan Kanada’ya göç etmek için eyaletlerden davet mektubuna sahip olunması gerekiyor. 

Kanada göçmenlik başvurusunda bulunmak isteyen Türk vatandaşlarının Express Entry sistemine online olarak başvuru yapması gerekmektedir. Oturum izni olarak da bilinen Kanada göçmenlik başvurusunun sonuçları 6 ay içerisinde belirleniyor ve izin ile Kanada’da kalabilme şansına sahip olunuyor. 

Kanada’ya Göç Nasıl Edilir? 2022 Kanada Göçmenlik Başvurusu
Kanada’ya Göç Nasıl Edilir? 2022 Kanada Göçmenlik Başvurusu

Türklerin en çok göç ettiği ülkeler arasında ilk sırayı Almanya alıyor. Almanya’ya nasıl göç edileceğini ve göç şartlarını “Almanya’ya Nasıl Göç Edilir 2022?” isimli yazımızdan veya hangi meslek gruplarının Almanya’ya göçmenlik başvurusunda bulunabileceğini de “Almanya Göç Yasası Hangi Meslek Sahipleri Başvurabilir 2022?” isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Kanada Göç Kriterleri

Kanada ülkesine göç etmek isteyen Türk vatandaşlarının göçmenlik statüsüne uygun olan kriterleri kapsaması gereklidir. Kanada Hükümetince belirlenen göçmenlik kriterlerinin sağlanması başvurusunun en önemli şartları arasında yer almaktadır. 

Kanada ülkesine göç etmek isteyen Türklerin başvuru yaparken kullandığı tüm belgeleri online şekilde sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Kanada’ya göç edecek kişinin, dil yeterlilik belgesine sahip olması gerekiyor. Kanada’ya göç edecek Türklerden sağlık durum belgesinin yanı sıra ikametgâh belgesi, adli sicil kaydı, yurtdışı seyahat geçmişi, banka hesap dökümleri ve biyometrik fotoğraflarını da başvuru dosyasına koyması bekleniyor. Kanada da bulunan yaşam koşullarını engelleyecek herhangi bir sağlık problemine sahip olmaması istenilen Türk vatandaşlarının Kanada güvenliğini de tehlikeye atacak bir faaliyetinin olmaması gerekiyor. Kanada’ya göç etmek isteyen Türk vatandaşlarının ayrıca İngilizce ve Fransızca testinden geçerli not alması lazım.

Kanada’ya Göç Nasıl Edilir? 2022 Kanada Göçmenlik Başvurusu
Kanada’ya Göç Nasıl Edilir? 2022 Kanada Göçmenlik Başvurusu

Fransa, Türklerin en çok göç ettiği ikinci ülke arasında yer almaktadır. Fransa’ya nasıl göç edileceğini Fransa’ya Göç Ve Fransa Göçmenlik Başvurusu 2022 isimli yazımızdan ve Fransa’ya göç etmek için gerekli olan evrakları da Fransa Göçmenlik Başvurusu Evrakları 2022 Neler? isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Kanada’da kaç saat çalışılıyor?

Kanada’da haftalık çalışma süresi BC, MB, SK, YK eyaletlerinde ve federal kurumlarda 40 saat, AB, NB, NF, ON, PQ eyaletlerinde ise haftalık 44 saat, NS ve PE eyaletlerinde ise 48 saat, fakat uygulamada haftanın 5 günü toplam 37 ile 40 saat arası çalışılıyor.

Kanada göçmenlik başvurusu nasıl yapılır 2022?

Kanada ülkesine göç etmek isteyen vatandaşların eyaletlere başvurusu yapması gerekmektedir. Herhangi bir federal kurum üzerinden başvuru yapılamayan Kanada’ya göç etmek için eyaletlerden davet mektubuna sahip olunması gerekiyor. 

Kanada hangi mesleklerden göçmen alıyor?

Yer ve deniz bilimcileri.
İnşaat mühendisi.
Makine mühendisi.
Kimya mühendisi.
Maden mühendisi.
Petrol mühendisi.
Jeolojik mühendis.
Bilgisayar mühendisi.