fbpx

Almanya Göç Yasası Hangi Meslek Sahipleri Başvurabilir 2022?

Nitelikli Göç Yasası, nitelikli çalışanların Almanya’ya göç etmesine imkan sağlayan bir yasadır. Bu yasayla birlikte, AB üyesi olmayan ülkelerden mesleki eğitimini tamamlamış kişileri çalışmak için Almanya’ya göç etmesi oldukça kolaylaşmıştır. . 

Peki Almanya göç yasasına hangi meslek sahipleri başvurabilir?

Federal İş Kurumu Başkanı Detlef Scheele yapmış olduğu açıklamada, Almanya’nın işgücü  için yılda 400.000 yeni işçiye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bu durum Almanya’nın daha fazla göçmen kabul edeceğini gösteriyor. Almanya ekonomisinin göçmenlere bağımlı olması nitelikli işçi gücünün kolaylaştırılmasına sebep olmuştur. Peki Almanya göç yasasına hangi meslek sahipleri başvurabilir? 

Genel olarak,  mesleki eğitim almış vasıflı işçiler, Alman yasalarına göre en az iki yıl sürmesi gereken, resmi olarak tanınan bir mesleki eğitim programını tamamlamış olanlar Almanya göç yasasına başvurabilirler. Akademik eğitime sahip vasıflı işçiler, bir yüksek öğretim enstitüsünden bir derece almış olmalıdır.

Birçok meslek grubu sahibi bu durumdan faydalanabilir ve Almanya’ya göç edebilir. Yazımızın devamında Almanya  göç yasası hangi meslek sahiplerinin başvurabileceğinden bahsedeceğiz. İşte Almanya göç yasası hangi meslek sahipleri başvurabilir sorusu için derlediğimiz listemiz. 

Almanya göç yasasına hangi meslek sahipleri başvurabilir?

  • Yazılım geliştiriciler, mimarlar, programcılar
  • Elektronik mühendisleri, elektrikçiler, elektrik tesisatçıları
  • Hemşireler
  • BT danışmanları, BT analistleri
  • Ekonomistler, işletme yönetimi uzmanları
  • Müşteri danışmanları, hesap yöneticileri
  • Üretim asistanları
  • Satış temsilcileri/asistanları
  • Satış yöneticileri, ürün yöneticileri
  • Mimarlar, inşaat mühendisleri
Almanya göç yasasına hangi meslek sahipleri başvurabilir

Gördüğünüz gibi birçok meslek sahibi Almanya  göç yasasına başvurabilir. Mühendislerden ekonomistlere, satış temsilcilerinden mimarlara bir çok nitelikli çalışan Almanya göç yasasından faydalanabilir. Ayrıca listede olmayan meslekler için danışmanlık şirketinden bilgi almanızı tavsiye ederiz. Şuana kadar Almanya göç yasası kapsamında değerlendirilen en popüler mesleklerin hemşirelik ve BT uzmanlığı olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte, listede yer almayan ama Almanya göç yasasından faydalanabilen meslek sahipleri de olabilir. 

Almanya’ya Göçmenlik İçin Genel Koşullar

Almanya göç yasasından birçok farklı meslek grubu faydalanabilir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus göçmenlik için tüm koşulları sağlıyor olmanızdır. Pdki bu koşullar nelerdir?

  1. Almanya’da yaşadığınız süre boyunca finansal olarak kendi kendinize yeterli olacağınızı kanıtlamanız gerekiyor. 
  2. Almanya vizesi alabilmek için uygun bi sağlık sigortası yaptırmanız gerekmektedir.
  3. Son olarak Almanya vizesine başvurmalısınız. Konu ile ilgili daha fazla bilgiye Almanya’ya Nasıl Göç Edilir 2022? yazımızdan ulaşabilirsiniz.  

Almanya’da nasıl iş bulabilirim?

Almanya’da iş bulmak için iş merkezine başvurabilir veya iş portallarını ve önemli iş ağlarını kullanabilirsiniz. İş forumlarının yanı sıra LinkedIn gibi uygulamalar kullanarak iş bulabilirsiniz. 

Almanya’da iş başvurusu nasıl yapılır?

Çalışmak istediğiniz sektör ve iş alanlarında faaliyet gösteren şirketlere mail yoluyla iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru yaparken motivasyon mektubu ve özgeçmiş dosyalarını işverene göndermelisiniz. Özgeçmişiniz iş veren için ikna edici olmalı. Ayrıca, başta almanca olmak üzere bildiğiniz tüm yabancı diller size avantaj sağlayacaktır. Almanya’ya göç etmeye karar verdiyseniz Almanca öğrenmeye başlamanızı tavsiye ederiz. 

Almanya’da en çok kazandıran meslekler nelerdir?

Bilim adamları, doktorlar ve mühendisler en çok kazanan meslek grupları arasındadır. Ancak Almanya’da maaşlar sadece mesleğe göre farklılık göstermez, bölgesel farklılıklar da vardır. 

İş Bulmadan Almanya’ya taşınabilir miyim?

Kendi işinizi kurmayı düşünüyorsanız, Almanya’ya taşınabilirsiniz. Bunu için oturma izni ve izin başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Almanya’ya geçici olarak ve iş amacıyla geliyorsanız, serbest meslek vizesine ihtiyacınız olacaktır.

Alman şirketleri yabancıları işe alıyor mu?

Alman işgücü piyasasında birçok önemli alanda iş gücü eksikliği yaşanıyor. Dolayısıyla Alman hükümeti ve işverenler bu boşluğu doldurmaları için yabancı çalışanları iş alıyor. 

Almanya için IELTS gerekli mi?

IELTS İngilizce dil yeterliliği, Almanya’daki çalışma vizeleri için şart değildir. Ancak, bir IELTS sertifikasına sahip olmak iş fırsatlarını önemli ölçüde artıracaktır.