fbpx

Almanya’ya Nasıl Göç Edilir 2022?

Almanya’ya nasıl göç edilir? İşçi ya da öğrenci olarak Almanya’ya nasıl göç edebilirim? Bu yazımızda Almanya nasıl göç edilebileceği hakkında detaylı bilgi vermeyi amaçlamaktadır.Almanya sahip olduğu ekonomik ve sosyal koşullar nedeniyle dünyada bir çok insanın göç etmek istediği bir ülkedir. 1960’ların başından beri ise Türk işçiler Almanya’ya  göç etmeye başlamıştır. Türk nüfusunun oldukça yoğun olduğu Almanya hala birçok Türk göçmen çekmektedir. Bu yazımızda Almanya nasıl göç edilebileceği hakkında detaylı bilgi vermeyi amaçlamaktadır.

Almanyaya işçi olarak nasıl göç edilir?

Almanya’da bazı meslek gruplarında işgücü sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu nedenler ülke 2021 yılında Nitelikli Göç Yasası ile işçi gücünü kolaylaştırmıştır. Bu yasa tüm dünyada nitelikli çalışanların Almanya’ya göç etmesinde fırsatlar oluşturmuştur. Başka bir deyişle, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden üniversite eğitimini tamamlamış nitelikli çalışanların almanyaya gidişi oldukça kolaylaşmıştır. Özellikle Bilgi Teknolojileri ve sağlık alanlarında nitelikli elemanların Almanya’ya göçü hükümet tarafından teşvik edilmektedir. Peki Almanya’ya işçi olarak nasıl göç edilir? Yapmanız gerekenler.:

Öncelikle Almanya’ya işçi olarak göç etmenizin farklı koşulları vardır. Örneğin Almanya’da hali hazırda bir iş teklifiniz var ise Almanya göç edebilirsiniz. Bunun için bir işverenle anlaşmanız gerekmektedir. Bununla birlikte, Almanya’da bir iş kurmak veya serbest meslek sahibi olarak çalışmak istiyorsanız yine Almanya işçi vizesine başvurabilirsiniz. Hatta, Almanya hükümeti belli bir süre iş bulmanız için sizlere fırsat sağlamaktadır. Bu süre içerisinde Almanya’da yaşayabilir ve iş arayabilirsiniz. Bu konuyla ilgili detaylara Almanya İşçi Alımı Başvuru 2022- Almanya Çalışma İzni Vizesi yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

Almanya' nasıl göç edilir? Çalışma vizesi ve daha fazlası için yazımızı okuyun..

Almanya’ya nasıl göç edilir? İşçi olarak Almanya’ya göç etmenin yolları?

Almanya’ya nasıl göç edilir sorusunun en bariz cevabının işçi olarak Almaya’ya göç olduğunu söyleyebiliriz. Almanya Çalışma vizesi için adım adım başvuru süreci aşağıdaki gibidir: Almanya’ya nasıl göç edilir kısaca bahsedelim.

  • Almanya’da bir iş teklifi aldıktan sonra bir danışmanlık şirketi ile birlikte sürecinizi çok daha kolay hale getirebilirsiniz. Danışmanlık şirketleri gerekli tüm dokümanları toplamanız ve nereye göndereceğiniz konusunda size fayda sağlayacaktır. Yapmanız gerekenleri kısaca ifade etmek gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Almanya’da bir iş teklifi almanız gerekmektedir. Almanya’da bir şirketten iş teklifi almanız vize sürecinizde size kolaylık sağlayacaktır.
  • Gerekli tüm belgeleri talimatlara göre toplamanız gerekmektedir. almanya işçi vizesi başvurusunu yaparken gerekli olan tüm belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlamanız gerekmektedir. 
  • Vize görüşmesi için randevu alın. Almanya konsolosluk ya da büyükelçiliğinden vize randevusu almalısınız. Daha sonra ise Almanya çalışma izni vizesi ücreini ödemeniz gerekiyor. Son olarak ise vize görüşmesine katılıp sonucunuzu bekleyebilirsiniz. 

Almanya’ya Göç Nasıl Edilir? Eğitim vizesi ile Almanya’ya göç hakkında bilmeniz gerekenler

Her yıl binlerce öğrenci Almanya’da eğitim fırsatlarından faydalanmak için Almanya Öğrenci Vizesine başvurmaktadır. Peki öğrenci olarak Almanya’ya nasıl göç edilir? Almanya Öğrenci Vizesi kısaca  Almanya’daki resmi üniversitelerden birine kabul edilmiş ve Almanya’daki bir üniversite programında eğitime başlayacak uluslararası öğrencilerin başvurabileceği bir vizedir. Bununla birlikte, eğer  resmi üniversitelerden birine kabul almamış öğrencilerin başvuracağı vize ise Alman Öğrenci Başvuru Vizesi’dir.  Bu vize Almanya’da okumanıza izin vermez ama üniversite başvuru süreciniz için başvurabilirsiniz. Son olarak,  Almanya’da Almanca dil kursuna gitmek için Almanca Dil Kursu Vizesine başvurmanız gerekmektedir. Eğitim amacıyla Almanya’ya nasıl göç edilir sorusunun detaylı cevabını ise Study in German sitesinden öğrenebilirsiniz. Almanya’ya nasıl göç edilir, detaylar için araştırma yapmalısınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Almanya eğitim vizesi ile Almanya’da çalışabilir miyim?

Almanya eğitim vizenizi alır ve eğitiminizi tamamlarsanız, sınırlı bir süre iş aramak için Almanya’da kalabilirsiniz. Bu süre içinde iş bulabilirseniz, Almanya’da kalmanıza izin verilir.

Almanya’ya  göç edebilmek için ekonomik yeterlilik gerekiyor mu?

Evet. Göçmenlerin, Almanya’da kendilerini finanse edebileceklerini kanıtlamaları gerekmektedir Almanya’da çalışıyor olsanız bile, maaşınızı alana kadar masraflarınızı karşılayacak başlangıç paranızın olması gerekir.

Almanya’ya göç etmek için sağlık sigortası yaptırmam gerekir mi?

Almanya’ya göç etmek için sağlık sigortası yaptırmam gerekir mi?

Almanya oturma izni kaç euro?

Almanya’da önce oturma, sonra vatandaşlık hakkı elde etmek için tek şart var: 250 bin Euro yatırımla bir iş kurmak ve bu iş yerinde Alman vatandaşlarına istihdam sağlamak.