fbpx

Sosyal yardım E devlet başvuru ekranı ve sonuç sorgulama! 1100 TL Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, kimler alabilir ve 1100 TL pandemi desteği ne zaman yatacak?

Salgın sürecinde vatandaşlar tarafından da en çok ilgi gören ödenek 1100 TL sosyal yardım pandemi destek parası başvuruları e-Devlet aracılığı ile devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar bu kapsamda şartları göz önüne alarak işlemlerini gerçekleştirirken sonuç sorgulama veya farklı nedenlerle araştırmalar sürüyor.

Hal böyleyken “E devlet ile 1100 TL sosyal yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, kimler alabilir ve ne zaman yatacak?” gibi birçok soru yanıt aramaya başladı. İşte e-Devlet ile 1100 TL sosyal yardım pandemi parası başvuru şartları ve sonuç sorgulama ekranı gibi tüm detaylar…

Sosyal yardım pandemi destek parası başvuru ekranı ve sonuçları gibi birçok detay binlerce ihtiyaç sahibi tarafından araştırılıyor. Pandeminin ilk günlerinden bu yana vatandaşlara sağlanan bu ödenek son olarak Ramazan Bayramı’ndaki tam kapanma sürecinde başvuruda bulunan vatandaşlara ödenmişti.

Bu noktada “E devlet ile 1100 TL sosyal yardımı başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, kimler alabilir ve ne zaman yatacak?” şeklindeki sorular yanıt aramaya başladı. e-Devlet ile 1100 TL sosyal yardım pandemi parası başvuru şartları ve sonuç sorgulama ekranı gibi tüm detayları sabah.com.tr olarak sizler için derledik.

1100 TL PANDEMİ YARDIM BAŞVURUSU VE SONUÇ EKRANI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından e-devlet başvurularında banka hesabı olan veya PTT Kart’ı olan 1,2 milyon haneye 1100 TL tutarındaki destek ödemelerinin yapıldığını ifade etti.

İhtiyaç sahipleri, ücretin yatıp yatmadığını e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının “Sosyal Yardım Sorgula” başlıklı kısmından öğrenebilir.

Pandemi nedeniyle zor şartlar altında yaşan ailelere, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1000 TL yardım yapılıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu destek ödemesini 100 TL artırılarak 1100 TL yaptığı açıklandı.

İhtiyaç sahibi aileler 1100 TL yardım başvurusunun ne zaman verileceğini merak ediyor. Söz konusu ödemelerin başvuru sonuçları henüz kesinleşmedi. Sonuçların açıklandığı haberinin gelmesinin ardından vatandaşlar e-Devlet sayfasından “Başvurular Listesi” kısmına tıklayıp 1100 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonuçlarını görüntüleyebilecek.

1100 TL yardım başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir ve sorgulama nasıl yapılır? Pandemi destek parası 1100 TL sosyal yardım başvurusu ve sonuç sorgula ekranı:
SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden “T.C. Kimlik Numarasının” son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir.

Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

PANDEMİ BAŞVURU SONUCU SORGULAMA
Kim ne kadar maaş alacak? Temmuz ayı Memur emekli maaşı zammı ne kadar, kaç para oldu? İşte Memur emekli maaş zammı 2021 hesaplama tablosu!
SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet’te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3. Faz başvuruları başladı.

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.
Temmuz ayı emekli maaşları ne zaman yatacak? 2021 Temmuz maaşları bayramdan önce ödenecek mi?
SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-Devlet üzerinden 1100 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.
https://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama

1100 tl yardım kimlere verilecek, 1100 tl yardım sorgulama, 1000 tl yardım sorgulama e-devlet, pandemi sorgulama 1100 tl, e-devlet 1100 tl yardım başvurusu, pandemi 3 faz ne zaman yatacak.

1100 tl yardım başvurusu e-devlet, pandemi destek 1100 tl yardım başvurusu, pandemi destek parası, 1100 tl yardım e devlet, 1100 tl yardım ne zaman verilecek, pandemi başvuru sonucu sorgulama, pandemi parası sorgulama.