fbpx

İş Türlerine Göre En İyi Maaşlar 2022 – En Çok Kazandıran Meslekler

İş türlerine göre en iyi maaşlar nedir? En çok kazandıran meslekler nedir? En iyi maaş hangi meslekte? Son zamanlarda gelen zamlar alım gücümüzü son derece olumsuz etkiledi. Maalesef, bazılarımız  ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar para kazanamıyoruz. Ve geleceğimizi daha iyi ekonomik koşullarda yaşamak için planlamaya çalışıyoruz.

Bu koşullar altında malesef çoğumuz meslek seçimini kazanacağımız maaşa göre yapıyoruz. En çok sorulan sorularda aşağıdaki gibi oluyor. 

  • İş türlerine göre en iyi maaşlar? 
  • En çok kazandıran maaşlar?
  • En iyi maaş hangi meslekte?
  • Meslekler ve Maaşları?

Özellikle üniversite ve bölüm tercihi yapacak bazı öğrenciler bu soruların cevabını merak ediyorlar. Seçimlerini mesleklerin maaşlarına göre yapıyorlar. Çünkü çoğunlukla gelecek kaygıları ekonomik koşullar ile alakalı oluyor. Fakat mesleklerin maaşlarını öngörmek oldukça zor olabilir. Özellikle özel sektörde maaşlar oldukça değişken olabiliyor.

Deneyiminize ya da çalıştığınız sektöre göre alabileceğiniz taban maaş ve tavan maaş arasındaki fark size şaşırtabilir. Fakat, devlet memurlarının aldığı maaşlarını öğrenebilirsiniz. Memurların aldığı maaşlar ve yapılan zamlar açıklanır. Aşağıda maaşları en çok merak edilen mesleklerin bazılarını sizin için listeledik. Listede, hemşire, polis, mühendis, profesör, memur, avukat ve uzman doktorların devlet memuru olarak  kazanabileceği en yüksek maaşları görebilirsiniz. 

2022’de bazı iş türlerinin alabileceği en iyi maaşlar

Hemşire8.351
Polis memuru7.383
Mühendis 8.669
Profesör13.936
Memur5.205
Avukat 10.934
Uzman Doktor13.312

Özel sektörde iş türlerine göre en iyi maaşlar nedir? 

Özel sektör çalışanlarnını ve devlet memunlarının kazançları arasındaki fark son zamanlarda açılmaya başladı. Bİrkaç yıl öncesine kadar devlet memuru olmak oldukça avantajlı bir durumdu. Hem çalışma saatleri özel sektöre göre çok daha iyidi hem de kazançlar arasında çok fark yoktu.

Günümüzde ise bu durum değişti. Artık insanlar daha çok çalışmak zorunda olsalarda özel sektörde çalışmaya istekliler. Çünkü özel sektörde alabileceğimiz maaşlarla oldukça yüksek olabiliyor. Fakat, özel sektörde maaş artışlaırnın tecrübe ile doğru orantılı olduğunu unutmamak lazım. İşe başlarken deneyiminiz yok ise genelde düşük maaş teklif edebilirler. Fakat bazı mesleklerin başlangıç maaşları oldukça yüksek olabiliyor. Gelin örneklerine bakalım.

Doktor

Özel sektörde çalışarak en çok para kazanabileceğiniz mesleklerden biri hekimliktir. Devlet memurlarına göre çok daha fazla gelir elde edebilirsiniz. Fakat uzmanlığınız göre aldığınız maaş değişebilir. Örneğin kadın doğum uzmanlarının aldığı maaş KBB uzmanlarının aldığı maaştan farklı olabilir. 

Yazılım Mühendisi

Yazılım mühendisliğinin son dönemin en popüler mesleklerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Rekabetin oldukça yüksek olduğu yazılım mühendisliğinde maaşlarda bir o kadar yüksek olabiliyor. Uzaktan çalışma konseptine en uygun mesleklerden biri olmasıda bir diğer avantajlı yönüdür.

Deneyimsiz, yeni mezun yazılım mühendisleri ortalamanın üzerinde maaşlar alarak çalışma hayatına girebiliyorlar. Üstelik yazılım geliştirme uzmanı olmak için bilgisayar mühendisi olmanıza gerek yok. Udemy gibi platformlardan eğitim alabilirsiniz, farklı projeler üzerinde çalışarak kendinizi geliştirebilirsiniz. 

Satış Temsilcisi

Satış temsilcileri en iyi maaş imkanına sahip olan iş türlerinden biridir. Fakat deneyimin en önemli olduğu iş türünün bu olduğunu söyleyebiliriz. Belli bir sektörde deneyim kazanmış satış temsilcileri oldukça yüksek gelir elde edebilirler. Bu meslek grubunda genellikle maaş artı prim şeklinde ödemeler yapılmaktadır.

İş türlerine göre en iyi maaşları öğrenmek istiyorsanız detaylı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Özel sektörde iş türlerine göre en iyi maaş bilgileri internette oldukça sınırlı olabilir. Devlet memurlarının aldığı maaşları öğrenebilirsiniz. Fakat özel sektörde kazanabileceğiniz maaşlar oldukça değişken olabilir. Çevrenizde ufak bir araştırma yapmanız faydalı olabilir.

Ayrıca yeni mezunlar için iş bulmanın kolay yollarını anlattığımız yazımıza mutlaka göz atın!

En iyi maaşlar hangi meslekte?