fbpx

e-Devlet’ten Vatandaşlara Yeni Destek: Kira Yardımı

Zor şartlar altında hayatlarını idame ettirip kiralarını ödeyemeyen  T.C. vatandaşlarına 48 ay boyunca aylık 1.150 tl para ödenecek. e-Devlet kira yardımı için başvurular e-Devlet üzerinden alınacak.

Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde kiralar gittikçe yükseliyor. Kirada kalan aileleri zora düşüren bu durum halk tarafından çoğu zaman eleştiriliyor. Kirada kalan ailelere bir müjde de olarak değerlendirilebilecek olan bu gelişme sayesinde vatandaşlar kiralarını öderken daha rahat bir şekilde ödeyebilecek.

Bu müjdeyi duyan vatandaşlar e-devlet kira yardımı hizmetinden yararlanabilmek için şu soruları sormaya başladılar: Devletten kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı e devletten nasıl takip edilir? Devlet kira yardımı kimlere yapıyor? Kira yardımı ne kadar? Gelin hep birlikte bu soruların cevabını aşağıdaki yazıyı okuyarak öğrenmeye çalışalım.

Kaymakamlık Tarafından Verilen Kira Yardımına Kimler Başvurabiliyor?

e-devlet kira yardımı
e-devlet kira yardımı

Kira yardımını kim veriyor sorusunun cevabı kaymakamlıklar diyebiliriz. e-Devlet kira yardımı hizmetini alabilmek için dikkat edilmesi gereken ilk şey başvuru yapan kişinin hayatını devam ettirdiği haneye gelen gelirin belli bir miktarın altında olmasının gerektiği. Dolayısıyla geliriniz fazlaysa bu yardımdan faydalanamazsınız. Dikkat edilmesi gereken ikinci şey ise kaymakamlık kira yardımı başvurusunu yapan kişinin dul ,emekli ,yetim ve ölüm aylığı almaması gerekiyor. Başvuran kişinin kaymakamlık kira yardımını alabilmesi için her hangi bir şekilde maaş almaması gerekiyor. Tüm bunlardan ayrı olarak sigortalı bir şekilde  çalışıp maaşlarını alan vatandaşlarda söz konusu yardım başvurusunu yapamıyor bunların dışında kalan T.C. vatandaşları kira yardımı başvurusunu yapabiliyor. e-Devlet kira yardımı hizmetinin yanında gıda ve yakacak yardımından da faydalanabilirsiniz.

Dolayısıyla başvurunuzun olumlu sonuçlanması için gerçekten de bu yardımlara ihtiyacınızın olması isteniyor. Bu yardımın gerçekten de ihtiyaç sahiplerine ulaşması isteniyor.

Kaymakamlık Kira Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?

e-devlet kira yardımı
e-devlet yardımı

e-Devlet kira yardımı başvurusundaki önemli hususlardan biride nereye yapılacağıdır. Zira vatandaş yardım için nereye başvurması gerektiğini öğrenmek ister. Devlet tarafından yapılan yardımların önemli bir kısmı Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yapılır. Fakat bu yardım hizmetinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, T.C. vatandaşlarına yardımda bulunabilmek için ilçelerde yürütmenin başı olarak bulunan kaymakamlıklarından yardım alıyor. Dolayısıyla ikisi entegre bir şekilde çalışarak vatandaşlara en iyi hizmeti sunmaya çalışıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yardıma ihtiyacı olan kişileri belirlerken kaymakamlıklar ise yardımı karşılayacaklar.

Kaymakamlık kira yardımı parası ne kadar?

e-devlet kira yardımı
e-devlet kira yardımı

Öncelikle söz konusu yardım ilden ile göre değişebiliyor ama ortalama 960 tl olduğunu biliyoruz. Söz konusu yardım 48 ay yapılıp aylık 960 tl olduğu için toplam 46.080 tl olarak söz konusu yardımdan faydalanabilirsiniz.

Kaymakamlık tarafından verilen kira yardımı için başvurabileceğiniz kurumların listesi:

Covid pandemisi döneminde yardıma ihtiyacı olan birçok T.C. vatandaşı hangi kurumlardan yardım alacağını bilmediği için baya zorlanmıştı. Bu kafa karışıklığının giderilmesi için bu kurumların bir listesini sizin için derledik:

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan müdürlükler,
  • TC Belediyeleri,
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,
  • Özel dernekler ve vakıflar,
  • STK’lar

Gönüllü olarak yardımda bulunmak isteyen kurum ve şahıslar da yukarıda bulunan kurumlara başvuruda bulunabilir.

E Devlet kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Sosyal hizmetler kira yardımı başvurunuzu tamamlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Adım #1: Kira yardımı e-Devlet 2022 yılında yapmak için ilk önce buradan T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle e-Devlet hesabınıza giriş yapın. e-Devlet hesabınız yoksa T.C kimliğinizle beraber size yakın herhangi bir PTT şubesinden 2 lira karşılığında bir e-Devlet şifresi alarak hesabınızı oluşturabilirsiniz. e-Devlet hesabının oluşturulması aşamalarına buradaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Adım #2: Giriş yaptıktan sonra arama motorunu kullanarak Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı cümlesini aratın. Sonrasında gerekli adımları takip ederek başvurunuzu tamamlayın.

Kira yardımı sorgulama e-devlet 2022 nasıl yapılır?

e-Devlet hesabınıza girerek başvurunuzu sorgulayabilirsiniz.

Kira yardımı e-devlet 2022 ne kadar?

Öncelikle kira yardımı ilden ile göre değişebiliyor ama ortalama 960 tl olduğunu biliyoruz. Kira yardımı 48 ay yapılıp aylık 960 tl olduğu için toplam 46.080 tl olarak söz konusu yardımdan faydalanabilirsiniz.

Sosyal Hizmetler kira yardımını kim yapıyor?

Kaymakamlıklar yapmaktadır.