fbpx

İşte e-Devlet 600 Tl Başvurusu Yapmak İçin Takip Etmeniz Gereken Adımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Aile Destek Paketi adı altında vatandaşlara yardım yapılıyor. Mayıs ayında başlayan 600 tl yardım başvurusu sonucunda başvurularını yapanlar 29 Temmuzda, ilk ödemeleri aldılar.

Vatandaşların e-Devlet kapısı üzerinden başvuru yapabilecekleri bir yardım programı olan bu yardıma tüm ihtiyaç sahipleri başvuru yapabilir. Verilen yardım bir yıl/12 ay boyunca verilecek.

Bu haberi alan vatandaşlar e-Devlet 600 tl yardım başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabını bulmak için sosyal yardım vakıflarına başvurdular. Ama cevap aslında e-Devletteydi. Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabı e-Devlet üzerinden başvuru formunun doldurulmasıdır.

Aile Destek Programı Başvurusu Nasıl Yapılır?

600 tl yardım başvurusu
600 tl yardım başvurusu

Aile Destek Programı başvuruları için yılda 4 milyon kişinin form doldurup Aile Destek Paketi ödemelerinden yararlanmaları bekleniyor.

Aile Destek Paketi ödemeleri, başvuru formu esnasında hesaplanan gelir düzeyine göre 450 lira ile 600 lira arasında veriliyor.

Kişiler başvuru yaptıktan sonra başvuruları uygun olduğu takdirde yardımlarını bir sonraki ayın 1’i ile 10’u arasında alabilirler. İhtiyaç sahibi vatandaşların e-Devlet 600 Tl yardım başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabı için takip etmeleri gereken adımlar aşağıdaki gibidir.

e-Devlet 600 tl yardım başvurusu için takip edilmesi gereken adımlar:

600 tl yardım başvurusu
600 tl yardım başvurusu
  • Adım #1: Buradaki linki kullanarak e-Devlet hesabına giriş yapmak.

e-Devlet hesabınızın olmaması halinde PTT’den 2 lira karşılığında e-Devlet şifresi alarak hesabınızı oluşturabilirsiniz. Daha önce herhangi bir sebeple e-Devlet şifrenizi alıp unuttuysanız şuradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • Adım #2: Giriş yaptıktan sonra ikametgahınızın güncel olduğuna dikkat ediniz. İkametgahınız güncel değilse öncesinde buradaki linki tıklayarak güncelleyin. İkametgah adresiniz güncelse üçüncü adıma geçebilirsiniz.
  • Adım #3: Sağ üst köşede bulunan yeni başvuru sekmesine tıklayın.
  • Adım #4: Formda bulunan size ve yakınlarınıza yani beraber yaşadığınız kişilere ait bilgileri doldurunuz.
  • Adım #5: Başvurunuz tamamlanmıştır. Şimdi beklemeniz gerekiyor. Başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığını ilçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını arayarak öğrenebilirsiniz. Başvuru sonucu için yoğunluğa göre birkaç gün beklemeniz gerekebilir.

Her aileye 500 TL yardım başvurusu nereden yapılır ve şartları nelerdir?

600 tl yardım başvurusu
600 tl yardım başvurusu

Gelir düzeyinize göre 500 tl da alabileceğiniz bir yardım olan Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet kapısı üzerinden alınmaktadır. Başvurmak isteyen bireylerin e-Devlet kapısında belirtildiği üzere aşağıdaki şartları üzerlerinde taşımamaları gerekiyor:

  • Adresinin yurtdışı olması
  • Adres gizliliği kararının olması
  • 18 yaşından küçük olması
  • T.C. Vatandaşlığının olmaması
  • Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu bulunması durumlarında e-Devlet Sosyal Yardım Başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

Üzerinde taşımamaları gereken şartları belirttikten sonra şimdi de üzerlerinde taşımaları gereken şartları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • İkametgahınızın bulunduğu evde memur olarak çalışan bireyin olmaması gerekiyor. Ve dolayısıyla hanedeki kişi başı gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir aile için 7 bin 300 liradan az gelir olması durumunda Aile Destek Programından faydalanabilirler.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Derya Yanık’ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda emekli ve çalışan olmanız durumunda da başvuru yapabilirsiniz.

Kaynak: e-Devlet

e-Devlet 600 Tl yardım başvurusu nasıl yapılır?

e-devlet kapısı üzerinden Sosyal Destek Programı başvuru formu aracılığıyla gerekli adımlar takip edilerek yapılabilir. İkinci bir seçenek olarak İlçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yaparak da tamamlanabilir.

Her aileye 500 TL yardım başvurusu nereden yapılır?

Ailenin gelir düzeyine değişen yardım ücretleri 500 tl olarak da verilebilmektedir. Yardım başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

600 tl destek e-Devlet başvurusu sonucunda verilen para kim tarafından veriliyor?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine Sosyal Destek Programı dahilinde verilmektedir.