fbpx

UYGUN TATİL İÇİN YAPILABİLECEKLER

Tatil denince akla genel olarak akla gelen dinlenme, huzur, stresten uzak, kafa dinlemek ve bulunduğun yerden bir süreliğine de olsa uzaklaşma geliyor. Yılın belli zamanlarında, ki bu zamanlar genelde yaz ayları olarak düşünülmekte, insanların işten, stresten, öğrenmekten ve öğretmekten yorulduğu, pilinin bittiği zamanlar mutlaka oluyor. Özellikle bu zamanların yaz aylarına denk gelmesinin nedeni ise insanların yaz aylarında daha bir gevşemesi, rahatlaması, iş yapmaktan daha bir bunalması, yaz aylarının aşırı sıcak olması, deniz ve kumun en güzel zamanlarının olmasıdır. İşte tam da bu zamanlarda çoğu insanımız için yaz tatili kaçınılmaz bir fırsat oluyor. Aslında demek gerekirse tatil insanlar için birer haktır. Yaz tatilinin keyfine varmak bazı insanlarımız için çok kolay çoğu insanlarımız için ise biraz daha zordur. Aslında her insanımız için kolay olması gereken bu tatil zamanlarının bazı insanlar için daha zorlayıcı olması kötü bir durum gibi gözükürken bu durumda olan insanlarımızı da düşünerekten alternatif bir tatilin onlar için nasıl daha kolay olabileceğini, neler yapıp nelerden kaçınmaları gerektiğini anlatan güzel yöntemleri sizler için derledik.

Tatilde Uygun Fiyatlı Konaklanacak Yerler:

Tatile çıkılacağı zaman insanların en çok kafasını kurcalayan ve insanların en büyük meselesi olan konaklama sorunu en büyük ekonomik konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu meselenin en az sorun olabilmesi için bazı ekonomik yollar da olabilmektedir. Bunlardan bazısı;

  • Hosteller ve Pansiyonlar

Tatil veya zorunlu konaklama yapılacaksa insanların en çok tercih ettiği yerler arasında hosteller ve pansiyonlar yer almaktadır. Buralar en ekonomik kalınacak yerlerdir. Sadece konaklama içermektedir. Lüks değillerdir, otel gibi konseptleri yoktur. Kısaca dümdüz yerlerdir sadece yatmak için, kalmak için varlardır bundandır ki fiyatları kalınacak bir yere göre en uygun yerlerdir.

  • Büyük Otellerde Ucuza Konaklama(Erken Rezervasyon)

Eğer siz de tatilin keyfini sonuna kadar yaşamak ama uyguna da getirmek isteyenlerdenseniz bu başlık tam size göre çünkü büyük ve tam tatil yapılacak, içerisinde size bir sürü konsept sunan, havuzundan denizine, kahvaltısından akşam yemeğine, odalarının daha lüks olduğu otellerdir. Fakat bu otellerin sunduğu ayrıcalıkların belli yüksek talepli karşılığı vardır. Bunları karşılamakta zorlanıyorsanız fakat böylesine bir otelde tatil yapmak istiyorsanız bunun için erken rezervasyon yaptırıp tatilinizi birkaç ay öncesinden hatta birkaç mevsim öncesinden almanız gerekiyor. Böylelikle hem tatiliniz öncesinden planlayıp almış oluyorsunuz hem de güzel, istediğiniz gibi bir otelde ekonomik olarak konaklayabiliyorsunuz.

  • Otel Arama ve Fiyat Karşılaştırma Siteleri

Tatiliniz için bir otel isterseniz ve sıra otel seçme sırasına geldiyse istediğiniz bir sürü otel türüyle karşılaşabilirsiniz. Bunlardan hangisinin size en uygun ve fiyatının size uyan en ekonomik olanını görmek istiyorsanız bunun da basit bir yolu var. Mesela internetten tüm bu otellere bakıp teker teker aklınızda tutmak zor olacaktır fakat tüm otelleri karşılaştıran ve size uygun olanını bulabilecek bir siteden yardım aldığınız zaman işiniz daha da kolaylaşacaktır.

  • Hafta İçi Konaklamaları/Hafta Sonu Konaklamaları

Nereye giderseniz gidin dünyanın çoğu yerinde geçerli olan bir kural vardır. Her zaman hafta içi konaklamaları hafta sonu olanlardan daha ekonomik ve ucuz olmuştur. Bu her dönem ve her ay için geçerlidir.

  • Kalabalık Olacaklar İçin Evler ve Apart Daireler

Eğer tatilinizi kalabalık aileniz ile veyahut kalabalık arkadaş grubunuzla planlıyorsanız, sizin için uygun fiyata gelebilecek olan evleri veya apart daireleri tatiliniz boyunca kiralayabilirsiniz. Kiranızı hepinize eşit bölüştüreceğiniz için bu tercih sizin için daha avantajlı ve ekonomik olacaktır.

  • Kamp

Tatiliniz için kalacak bir yer tutmayla uğraşamayanlar veya doğayı çok sevenler için de bir seçenek olan kamp yapmayı değerlendirebilirsiniz. İhtiyacınız olan bir çadır. Doğanın ortasında tamamen doğayla iç içe ve herkesin şartlarının aynı olduğu bir yöntem olan çadır alıp istediğiniz yerde kamp yapma seçeneğiniz ile daha özgür şartlarda tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tatil Planlarken Ne Yapıp Ne Yapmamalısınız?

Tatile gidip nerelerde kalıp kalmamanız gerektiğine karar verdikten sonraki diğer aşamada tatilimize nasıl gidip geri döneceğimizdir. Bunun için birkaç farklı seçenek bulunmaktadır. Bunlardan biri; kendi özel aracınızla gidip gelmenizdir. Kendi aracınız yoksa otobüs bileti alıp gidip-dönmektir. Bunun yerine daha konforlu ve hızlı olan uçağı da tercih edebilirsiniz. Uçak biletleri otobüse göre daha bir pahalı olsa da öncesinden alınan biletler daha ucuz olmaktadır. Uçak biletleri içinse gidiş-dönüş olarak biletlerinizi sağlamanız daha da ekonomik ve uygun olacaktır. Bir seçenek daha olan araç kiralamak ise kalabalık grup veyahut kalabalık aile ile gidilecekse daha uyguna gelmektedir.