fbpx

2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Ülkeler (Avrupa, Asya, Amerika, Afrika) ve Vizesiz Kalma Süreleri

2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeleri (Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika) sizin için derledik. 2022 yılının yaz aylarına giriş yaptıktan sonra tatil sezonu açıldı. Tatilciler, başta Avrupa olmak üzere Asya, Amerika ve Afrika ülkelerine gitmeye başladı. 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler, 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerde vizesiz kalabilme süreleri, 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerin para birimleri ve 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerin başkentleri nelermiş birlikte bakalım…

2022 Türkiye Vizesiz Gidilen Ülkeler (Avrupa, Asya, Amerika, Afrika) ve Vizesiz Kalma Süreleri
2022 Türkiye Vizesiz Gidilen Ülkeler (Avrupa, Asya, Amerika, Afrika) ve Vizesiz Kalma Süreleri

2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Ülkeler

Yurt dışına çıkmak bazılarımız için hala bir hayal gibi gözüküyor. Yurt dışına çıkma hayali bulunan tatil düşkünlerinin en büyük engeli ise “vize”. Herhangi bir ek ücret çıkacak mı korkusu da insanları bir adım geri atmıyor değil tabi ki. Vize, vize onayı, ek ücret gibi sorunlar yaşamadan yurt dışına çıkmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? İşte 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika ülkeleri, 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerin para birimleri, 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerde vizesiz kalma süreleri ve 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerin başkentleri…

2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Avrupa Ülkeleri

Herkesin vardır tabii bir Avrupa hayali… Peki bu hayali bu yaz gerçekleştirmeye ne dersin? 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasında yer alan Avrupa bölgesi ülkelerini senin için derledik. Avrupa’nın eşsiz güzelliğini vizesiz gidilebilecek ülkeler sayesinde tadabilirsin. İşte 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen Avrupa ülkeleri, vizesiz kalma süreleri ve para birimleri;

  • Sırbistan
  • Arnavutluk
  • Kosova 
  • Bosna-Hersek
  • Karadağ

2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Avrupa Ülkelerinde Vizesiz Kalma Süreleri

2022 Yılında Türkiye’den Vizesiz Gidilebilecek Avrupa Ülkelerinde Vizesiz Kalma Süreleri
2022 Yılında Türkiye’den Vizesiz Gidilebilecek Avrupa Ülkelerinde Vizesiz Kalma Süreleri

2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasında en çok ziyaret edileni olan Güneydoğu Avrupa’da Panonya Ovası ile Balkanların kesişiminde yer alan Sırbistan’ı vizesiz 180 gün içinde 90 günü aşmadan gezebilirsiniz. Sırp Dinarı para biriminin kullanıldığı ülkenin başkenti Belgrad’dır. Sağlık turizminde kendini oldukça geliştirmiş olan Sırbistan, Osmanlı ve Roma İmparatorluğu’ndan kalma birçok tarihi esere ev sahipliği yapıyor. Turistleri çeken en önemli özellikleri arasında ise şifalı kaplıcaları yer alıyor. 

2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasına yer alan Sırbistan’ın başkenti Tiran’dır ve Arnavutluk turizminin önemli etkisini batısında bulunan Adriyatik Denizi’nden kazanıyor. Arnavutluk Leki para biriminin kullanıldığı ülkeyi vizesiz 90 gün ziyaret edebilirsiniz. 

Avrupa’nın 50. ülkesi olan Kosova, 2008 yılında bağımsızlığını aldı. Euro para biriminin kullanıldığı Kosova’nın başkenti Priştine’dir. Ülkede vizesiz 90 gün kalabilirsiniz. 

Adriyatik Denizi’yle turizmini canlandıran bir başka balkan ülkesi de Bosna-Hersektir. Saraybosna başkentli ülkenin yemeklerini de yadırgamayacağınıza emin olabilirsiniz. Vizesiz olarak 90 günü aşmadan ziyaret edebileceğiniz Bosna-Hersek’in para birimi ise Bosna-Hersek Markı’dır. 

Montenegro yani Karadağ, son zamanlarda Türk akınına uğrayan ülkeler arasında yer alıyor. Vizenin kaldırılmasıyla birlikte Karadağ’ın eşsiz güzelliklerine ulaşmak da kolaylaştı. Podgorista başkentli ülkeyi 180 gün içinde 90 gün ziyaret edebilirsiniz. Balkanların gözbebeğinden biri olan Karadağ’da Euro kullanılıyor. 

2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilecek Avrupa Ülkeleri Vizesiz Kalma Süreleri BaşkentPara Birimi
Sırbistan90BelgradSırp Dinarı
Arnavutluk90TiranArnavutluk Leki
Kosova 90PriştineEuro
Bosna-Hersek90SaraybosnaBosna-Hersek Markı
Karadağ90PodgoristaEuro
2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Ülkeler (Avrupa, Asya, Amerika, Afrika) ve Vizesiz Kalma Süreleri

2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Asya Ülkeleri Neler? 

2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasında Asya bölgesinde yer alan ülkeleri sizler için derledik. 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerden olan Asya ülkelerinin tüm güzelliğini vize sorunu olmadan tadabilirsiniz. 

2022 Yılında Türkiye’den Vizesiz Gidilebilecek Asya Ülkeleri Neler? 
2022 Yılında Türkiye’den Vizesiz Gidilebilecek Asya Ülkeleri Neler? 
  • Mısır
  • Endonezya
  • Özbekistan
  • Tayland
  • Rusya
  • BAE (Birleşik Arap Emirlikleri)
  • Güney Kore
  • Hong Kong
  • Filipinler

Piramitlere yaptığı ev sahipliğiyle bilinen Mısır, doğal güzellikleriyle insanı büyülerken, Firavunlar tarihinin kokusu buram buram yüzünü vurduracak nitelikte bir ülkedir. Başkenti Kahire olan ve Mısır Lirası para biriminin kullanıldığı ülke, vizesiz ziyaret etmek isteyen 45 yaş üstü ve 20 yaş altı Türk vatandaşlarına sınırdaki kapı vizesiyle 30 gün oturumlu geçiş olarak kapılarını açıyor. 

Başkenti Cakarta olan ve Endonezya Rupisi’nin kullanıldığı, Endonezya’da, kapı vizesi ile 30 gün, şayet süreyi uzatmak isterseniz göçmenlik bürosu yardımlıyla da 30 gün daha vizesiz kalabilirsiniz. 

Taşkent başkentli Özbekistan’da vizesiz kalmak isteyen TC diplomatik pasaportlu Türk vatandaşları, 90 gün Özbekistan vizesinden muaf kalarak Özbekistan’ın mimari güzelliklerini ziyaret edebilir. Ülkenin para birimi Özbekistan Somu’dur. 

2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Asya Ülkelerinde Vizesiz Kalma Süresi  

2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasında yer alan Asya bölgesi ülkelerinin eşsiz güzelliğini kaç gün tadabileceğini biliyor muydunuz? 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasındaki Asya ülkelerinde vizesiz kalma sürelerini sizler için tablolaştırdık. 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerde (Asya) vizesiz kalma süreleri şu şekilde;

2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilecek Asya Ülkeleri Vizesiz Kalma Süreleri BaşkentPara Birimi
Mısır30KahireMısır Lirası
Endonezya30+30CakartaEndonezya Rupisi
Özbekistan90TaşkentÖzbekistan Somu
Tayland30BangkokTayland Bahtı
Rusya 90MoskovaRus Rublesi
BAE29 (online vize)Abu DabiBAE Dirhemi
Güney Kore90Seul Güney Kore Wonu
Hong Kong90Hong Kong ŞehriHong Kong Doları
Filipinler30ManilaFilipin Pesosu
2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Ülkeler (Avrupa, Asya, Amerika, Afrika) ve Vizesiz Kalma Süreleri

2022 yılında Asya’yı vizesiz olarak gezebileceğiniz ülkeler arasında bulunan Güney Kore’nin 13 Nisan 2020 tarihinden itibaren Türkiye’nin de dahil olduğu 90 ülkeye yönelik vize muafiyetini askıya aldığını belirtmek isterim. BAE için gerekli olan elektronik vizeye de uçuş yaptığını Emirates, THY, Pegasus gibi firmalarda sahip olabilirsiniz. Ayrıca Hong Kong’u vizesiz ziyaret etmek Türk vatandaşlarının pasaportunun 6 ay geçerliliği bulunması şartı bulunuyor. 

Rusya’yı vizesiz ziyaret etmek Türk vatandaşları,  Leningrad v Kaliningrad ve St. Petersburg için internet aracılığı ile online vize alabilir ve bu vizeler 4 günde tamamlanır. 

2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Afrika Ülkeleri ve Vizesiz Kalma Süresi 

2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasında yer alan Afrika bölgesinde gidebileceğiniz ülkelerin başını Rabat başkentli Fas çekiyor. 6 ay geçerli pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarını, 90 gün boyunca vizesiz Fas’ı ziyaret edebilir. Ülkenin para birimi, Fas Dirhemi’dir. 

2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasındaki bir başka Afrika ülkesi de başkenti Nairobi olan Kenya’dır. 2 günde hazır olan elektronik vize ile 90 gün boyunca Kenya’da kalabilirsiniz. Kenya Şilini’nin kullanıldığı ülke, safari turları ile meşhurdur. 

2022 Yılında Türkiye’den Vizesiz Gidilebilecek Afrika Ülkeleri ve Vizesiz Kalma Süresi 
2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Afrika Ülkeleri ve Vizesiz Kalma Süresi 

Kapı vizesi ile 30 gün kalabileceğiniz Antananarivo başkentli Madagaskar, büyük kırmızı ada olarak da biliniyor. Ülkenin para birimi Madagaskar Ariarisi’dir. 

Dodoma başkentli Tanzanya’da ise 90 gün kapı vizesi ile kalabilirsiniz. Tanzanya Şilini’nin kullanıldığı ülkede tropikal iklim hakimdir.  

Doğal güzellikleri ile göz kamaştıran Uganda’da da kapı vizesi ile 90 gün kalabilirsiniz. Kampala başkentli ülkede Uganda Şilini para birimi kullanılıyor. 

2022 Yılında Türkiye’den Vizesiz Gidilebilecek Afrika Ülkeleri ve Vizesiz Kalma Süresi 
2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Ülkeler (Afrika) ve Vizesiz Kalma Süresi 

90 gün vizesiz ziyaret edebileceğiniz bir başka Afrika ülkesi de Tunus. Başkenti Tunus olan ülkede Tunus Dinarı kullanılıyor. 

 2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Amerika Ülkeleri ve Vizesiz Kalma Süresi 

2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler arasında yer alan Amerika bölgesi ülkeleri herkes tarafından merak edilmiştir. Amerika bölgesinde 2022 Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeleri şu şekilde tablolaştırdık.

2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilecek Amerika Ülkeleri Vizesiz Kalma Süreleri BaşkentPara Birimi
Arjantin90Buenos AiresArjantin Pesosu
Bahamalar90NassauBahama Doları
Brezilya90Brasillia TrendBrezilya Reali
Dominik Cumhuriyeti30Santo DomingoDominik Pesosu
Jamaika90KingstonJamaika Doları
Panama90Panama ŞehriABD Doları, Panama Balboası
Paraguay90AsunsionParaguay Guaranisi
Peru90LimaNuevo Sol
2022 Türkiye’den Vizesiz Gidilen Ülkeler (Avrupa, Asya, Amerika, Afrika) ve Vizesiz Kalma Süreleri

2022 Türkiye vize istemeyen ülkeler neler?

Sırbistan, Arnavutluk, Kosova, Bosna-Hersek, Karadağ, Mısır, Endonezya
Özbekistan, Tayland, Rusya, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Güney Kore
Hong Kong, Filipinler, Peru, Paraguay….

2022 Türkiye vizesiz gidilen ülkeler ve vize sınırı neler?

Sırbistan 90
Arnavutluk 90
Kosova 90
Bosna-Hersek 90
Karadağ 90
Mısır 30
Endonezya 30+30
Özbekistan 90
Tayland 30
Rusya 90
BAE 29 (online vize)
Güney Kore 90
Hong Kong 90
Filipinler 30