fbpx

Sağlık Bakanlığı MHRS nedir, girişleri nasıl yapılır, randevu nasıl alınır?

mhrs randevu alma
mhrs randevu

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen diğer bir sistem olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi yani kısaca MHRS randevu alma uygulaması, vatandaşların Türkiye’nin dört bir yanından Hastanelerden ve aile hekimlerinden kolay bir şekilde randevu almalarına olanak sağlamıştır.

Teknolojinin gelişmesiyle dünyada olduğu gibi Türkiye’de de birçok resmi işlem dijitale dönüştü. e-Devlet, e-Nabız ve MHRS gibi. Bunlardan en önemlilerinden biri MHRS randevu alma sistemi. Bu sistem sayesinde telefonla arayarak ya da resmi web sitesine girerek kolay bir şekilde oturduğunuz yerden hastanelerden ve aile hekimlerinden randevu alabilirsiniz.

Sabahın beşinde kalkıp hastaneye giderek kuyruklara girip randevu alma dönemi söz konusu sistem sayesinde sona erdi. Pandemi döneminde her birimde olduğu gibi burada da aksaklıklar yaşansa da hem vatandaşların hem de sağlık personellerinin işini bu sistem oldukça kolaylaştırmıştır.

MHRS randevu alma nedir? Ne işe yarar? MHRS randevu iptal etme işlemi nasıl yapılır?

mhrs giriş
Mhrs randevu alma

2010 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan bir proje olan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında geliştirilmiştir. Vatandaşlar söz konusu sistem aracılığıyla Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerden, ağız ve diş sağlığı merkezlerinden ve aile hekimlerinden kolay bir şekilde randevu alabilirler.

Söz konusu sistem aracılığıyla randevu almak için internet sitesini kullanabilir, MHRS randevu mobil uygulamasını indirebilir. Son seçenek olarak da Alo 182 hattını arayabilirsiniz. Bu seçenekler aracılığıyla istediğiniz doktorlardan istediğiniz saatte muayene randevunuzu alabilirsiniz. Söz konusu sistem hastane randevu sistemlerini tek bir platformda bir araya getiren dünyadaki ilk ve tek sistem olarak bilinmektedir. Bu sistemde randevunuzu aldıktan sonra yapmanız gereken tek şey randevu saatinizden birkaç dakika önce randevu aldığınız hastanede olmanız yeterli. İstediğiniz hekimden istediğiniz saatte randevuyu bulamadığınız zaman alarm kurabilirsiniz.

Aldığınız randevuya yetişemeyeceğinizi düşünüyorsanız randevunuzu iptal etme seçeneğiniz de bulunmaktadır. Randevu kaydınıza geldikten sonra iptal seçeneğine tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

MHRS randevu sistemine nasıl kayıt olunur?

mhrs randevu
mhrs randevu

Yapmanız gereken ilk işlem randevu sisteminin web sayfasına girmek. Sayfanın alt kısmında bulunan Üye Ol butonuna tıklayıp işleminize devam edebilirsiniz. Bu aşamada yapmanız gerekenler TC kimlik numaranızı, adınızı ve soyadınızı girmek. Tüm bunları yaptıktan sonra cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girip ileri butonuna tıklayın. Sayfada istenen diğer bilgileri de girip devam edebilirsiniz. Bilgilerinizin güncel ve eksiksiz olması önemli.

Sisteme üye olma aşamasını tamamladığınız takdirde ilk kayıt işleminin sonuna gelmiş olursunuz. Artık söz konu sisteme giriş yapabilmek için yapmanız gereken tek işlem belirlediğiniz şifreniz ve TC kimlik numaranız ile giriş yapmak.

MHRS giriş işlemleri nasıl yapılır?

Kullanabileceğiniz ilk seçenek için söz konusu sistemin internet sitesini kullanabilirsiniz. Randevu sayfasını açtıktan sonra TC kimlik numaranızı ve belirlediğiniz şifreyi girip giriş butonuna tıklamanız gerekir.

Giriş işlemleri için kullanabileceğiniz ikinci seçenek ise e-Devlet ile giriş butonunu kullanmak. Sonrasında e-Devlet hesabınıza giriş yaptığınızda söz konusu sistem MHRS sistemiyle entegre çalıştığı için tekrar MHRS sayfasına yönlendirecek.

MHRS nedir?

2010 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan bir proje olan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında geliştirilmiştir. Vatandaşlar söz konusu sistem aracılığıyla Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerden, ağız ve diş sağlığı merkezlerinden ve aile hekimlerinden kolay bir şekilde randevu alabilirler.

MHRS sisteminden randevu nasıl alınır?

Söz konusu sisteme e-Devlet veya resmi web sitesi aracılığıyla giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra dilediğiniz il ve ilçedeki hastaneden dilediğiniz poliklinikten randevunuzu oluşturabilirsiniz. Hekiminizi dahi kendiniz tercih edebilirsiniz. Hekimin uygun olduğu saatleri dikkate alarak randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS sistemine kayıt nasıl yapılır?

Yapmanız gereken ilk işlem MHRS randevu sisteminin web sayfasına girmek. Sayfanın alt kısmında bulunan Üye Ol butonuna tıklayıp işleminize devam edebilirsiniz. Bu aşamada yapmanız gerekenler TC kimlik numaranızı, adınızı ve soyadınızı girmek. Tüm bunları yaptıktan sonra cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girip ileri butonuna tıklayın. Sayfada istenen diğer bilgileri de girip devam edebilirsiniz. Bilgilerinizin güncel ve eksiksiz olması önemli.

Telefon üzerinden MHRS üzerinden randevu alınabilir mi?

Evet Alo182 hattını arayarak TC kimlik numaranızla randevunuzu istediğiniz hastane, istediğiniz hekim ve istediğiniz polikliniğe oluşturabilirsiniz.

MHRS randevu iptal işlemi nasıl yapılır?

MHRS sistemine giriş yaptıktan sonra randevularınıza gelip iptal etmek istediğiniz randevuyu seçip iptal seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu işlem sonucunca rahatlıkla yetişemediğiniz veya artık gitmek istemediğiniz randevularınızı iptal edebilirsiniz.