fbpx

Freelancer’dan Para Kazanmanın Yolları 2023

Para kazandıran uygulamalar arasında yer alan Freelancer uygulaması üzerinden para kazanmanın yollarını sizler için araştırdık. Avustralya merkezli Freelancer uygulaması üzerinden para kazanmak isteyenler detaylar makalemizde yer almaktadır. 

Freelancer’dan Para Kazanmanın Yolları 2022
Freelancer’dan Para Kazanmanın Yolları 2023

Freelancer Nedir?

Freelancer, potansiyel işverenlerin serbest çalışanların daha sonra tamamlamak için teklif verebilecekleri işleri yayınlamalarına izin veren bir Avustralya serbest pazar yeri web sitesidir. 2009 yılında kurulan şirketin merkezi Sidney, Avustralya’da bulunmaktadır, ancak Vancouver, Londra, Buenos Aires, Manila ve Jakarta’da da ofisleri bulunmaktadır.

Freelancer, işverenlerin ve çalışanların birbirlerini bulabilecekleri bir pazardır. Site, işverenlerin rekabetçi bir ihale sürecinde teklif veren site üyeleri için iş göndermelerine izin verir. Site ayrıca üyelerin ödül olarak para ödülünün sunulduğu yarışmalara ev sahipliği yapmalarına ve girmelerine izin verir. Serbest çalışanlar ve işverenler, sitede sundukları, kazandıkları ve tamamladıkları ve birlikte çalıştıkları kişilerin incelemelerini yazıp aldıkları için profiller geliştirirler. Sitenin üyeleri, sitede kullanmak üzere periyodik olarak yenilenen sınırlı sayıda teklif alırlar. Ücretsiz hesaplardan profesyonel aboneliklere kadar bir dizi hesap seçeneği sunulmaktadır.

Freelancer, minimum 5 $ ücret ile ücretli aylık üyelikle azaltılabilen% 10’luk bir ücret alır. Şirket kısa süre önce ev ve yerel hizmetlere yeni taşındığını duyurdu ve Avustralya’daki ana pazarında ilk sırada kaldı.

Freelancer kullanıcılarının çoğu Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, Filipinler, Pakistan ve Birleşik Krallık’tan geliyor, ancak 247 ülke, bölge ve bölgedeki kullanıcı ağı aracılığıyla temsil ediliyor; ve hem gelişmekte olan hem de gelişmiş pazarlarda. İş taleplerini en sık alan ilk üç iş kategorisi BT ve yazılım, %34; tasarım, medya ve mimarlık, %31; ve yazı ve içerik,% 13. Şirketin Manila, Filipinler’de ofisleri bulunmaktadır; Sidney, Avustralya; Vancouver, Britanya Kolombiyası, Kanada; Buenos Aires, Arjantin; Londra, Birleşik Krallık; ve Jakarta, Endonezya. 

Freelancer’dan Para Kazanmanın Yolları 2022
Freelancer’dan Para Kazanmanın Yolları 2022

Nasıl çalışır?

  • Bir proje veya yarışma yayınlayın-Yapmanız gerekenler için bir proje veya yarışma yayınlayın ve dakikalar içinde serbest çalışanlardan rekabetçi teklifler alın.
  • Mükemmel serbest çalışanı seçin-Freelancer profillerine göz atın. Gerçek zamanlı sohbet edin. Teklifleri karşılaştırın ve en iyisini seçin. Projenizi ödüllendirin ve serbest çalışanınız çalışmaya başlar.
  • Memnun olduğunuzda ödeme yapın- Milestone Ödeme sistemimizi kullanarak güvenli bir şekilde ödeme yapın. Tamamlandığında ve %100 memnun kaldığınızda ödemeleri serbest bırakın.

Güvenli ve Emniyetli

Freelancer’dan Para Kazanmanın Yolları 2022
Freelancer’dan Para Kazanmanın Yolları 2022

Freelancer.com, güveninize ve güvenliğinize bir numaralı önceliğimiz olarak değer veren bir topluluktur. Temsilcilerimiz herhangi bir konuda size yardımcı olmak için 7/24 hizmetinizdedir.

  • Güvenle ödeme yapın- Milestone Payments sistemi ile 39’dan fazla para biriminde güvenli ve emniyetli bir şekilde ödeme yapın. Yalnızca işten memnun olduğunuzda ödemeleri serbest bırakın.
  • 7/24 destek- Size yardımcı olmak için her zaman buradayız. Temsilcilerimiz herhangi bir konuda size yardımcı olmak için 7/24 hizmetinizdedir.

Nasıl Kayıt Olurum?

Freelancer.com, müşterilerin ve serbest çalışanların projeler ve yarışmalar aracılığıyla çok çeşitli kategorilerde hem çevrimiçi hem de çevrimdışı projeler üzerinde  birlikte çalışmasına olanak tanır.

Kaydolmak kolaydır.

1. Freelancer.com ana sayfasında Kaydol’a tıklayın. Kayıt ücretsizdir.

2. Facebook veya e-posta  yoluyla kaydolmayı seçebilirsiniz.

3. Daha sonra bir kullanıcı adı sağlamanız istenecektir. Bir kullanıcı adı seçildikten sonra değiştirilemeyeceğini unutmayın. Bittiğinde İleri’yi  tıklayın.

Freelancer’dan Para Kazanmanın Yolları 2022
Freelancer’dan Para Kazanmanın Yolları 2022

Kullanıcı adları:

  • alfanümerik (harf ve/veya rakam içeren),
  • bir mektupla başlayın ve
  • en fazla 16 karakterden oluşur.

  4. Hesap türünüzü seçin. Bu, Hesap Ayarları sayfanızdan istediğiniz zaman değiştirilebilir.

Freelancer.com’da başarılı serbest çalışma

Freelancer.com, küresel iş piyasasını tüm esnaf ve mesleklerin serbest çalışanlarına açarak pahalı reklamlara olan ihtiyacı ortadan kaldırır. İster online çalışın ister ticaretiniz daha uygulamalı olsun, fırsatlar mevcuttur.

  • Projelere teklif verin.  Profilinizi tamamlamak için zaman ayırın. Projelere teklif verirken eksiksiz bir profil şarttır. Müşterilerinize, kapsamlı profilinizle iş için neden en uygun olduğunuzu bildirin. Projeleri kazanma şansınızı artırmak için bu en iyi uygulamaları da uygulamayı deneyin.
  • Yarışmalara katılın.  Çalışmalarınızı hemen ön plana çıkarmak için yarışmalara katılın . Yarışmaları kazanmak, ödüller kazanırken aynı zamanda yorum kazanmanıza ve itibar kazanmanıza yardımcı olacaktır. Bu özellikle tasarım çalışmaları için kolaydır.
  • Hizmetlerinizi sunun. Proje ve yarışmaların yanı sıra web sitesinde hizmet sağlayıcı olarak da kazanabilirsiniz  . Bu, iş taleplerini almanın kolay ve pasif bir yoludur.
  • Milestone Payments’ı kullanın.  Proje ödemelerinizi güvence altına almak için Milestone Payments’ı kullanın.   Müşterilerin proje ödemelerini yapılandırmasına ve planlamasına yardımcı olmak için projelere teklif verirken  Kilometre Taşları önerin. Projenin  planlandığı gibi gitmemesi durumunda Uyuşmazlık Çözüm Hizmetimiz size sunulacaktır.
  • Kazanç elde edin. Kazanılan ödemelerinizi daha sonra para çekmek üzere hesabınızda tutabilirsiniz. Bu şekilde, teklif ve yarışma giriş yükseltmeleri için ödeme yapmak üzere bunları  kullanabilirsiniz. Daha fazla avantaj ve özelliğin kilidini açmak için üyeliğinizi de yükseltebilirsiniz. Onları da kazanır kazanmaz geri çekmekte özgürsünüz.
  • Çalışmalarınızı sergileyin. Projeleri veya yarışmaları tamamladıktan ve harika eleştiriler aldıktan sonra, çalışmanızı sergilemek üzere göndermeye çalışın. Freelancer Vitrini, müşterileriniz vitrinli çalışmanızı beğenirse doğrudan işe alınabileceğiniz yerdir. Gönderimlerin incelemeye tabi olduğunu, bu nedenle tüm isteklerin onaylanmayacağını unutmayın.

Freelancer.com üzerinde iş alımı

Freelancer.com, geçici veya sürekli yardım alımını hızlı ve kolay hale getirir. Müşteriler yerel olarak veya dünyanın dört bir yanından yetenekli serbest çalışanlarla çalışabilirler. Sadece ücretsiz kaydolun ve işinizi sizin için halletmek için serbest çalışanlar kiralayın.

  • Projeleri yayınlayın. Seçtiğiniz serbest çalışanlarla çalışın. Serbest çalışanların teklif vermesi için projeler yayınlayabilirsiniz. Teklif verenleri kısa listeye alın ve projenizin ihtiyaçlarını en iyi kimin karşılayabileceğini ödüllendirin. İşin çevrimdışı olarak yapılması gerekiyorsa (örneğin bahçecilik, bebek bakımı), Yerel projeler de gönderebilirsiniz.
  • İşveren Hizmetimizi kullanın. Doğru serbest çalışanı seçmek için yardıma ihtiyacınız varsa İşveren Hizmetimizden yararlanın. İşverenlerimiz, projeniz için en iyi serbest çalışana bağlanmanıza yardımcı olabilir ve Tercih Edilen Serbest Çalışanlarımızdan teklifler davet edebilir.
  • Doğrudan serbest çalışanları işe alın. Projeleri yayınlayarak teklifleri davet etmek yerine, teslim edilecek daha spesifik bir şey arıyorsanız doğrudan serbest çalışanları işe alabilirsiniz. Serbest Çalışanlara Göz Atın sayfasını kontrol edin ve arama sonuçlarını projenizle alakalı olanlara daraltmak için sağlanan filtreleri kullanın. Ayrıca, peşinde olduğunuza benzer bir şey için Freelancer Vitrini’ne de bakabilirsiniz.
  • Proje Yönetimi yardımı alın. Çalışmak için bir serbest çalışan seçtikten sonra, projenizin ilerlemesini izlemenize yardımcı olabilecek bir Proje Yöneticisi kiralayabilirsiniz. Proje Yöneticiniz sizin adınıza serbest çalışanınızla düzenli olarak iletişim halinde olacak ve görevlerin net olmasını ve teslimatta gecikme olmamasını sağlayacaktır.
  • Yarışmalar başlatın. Bir yarışma başlatarak hemen birkaç serbest çalışandan fikir alın. Rakip serbest çalışanlardan yapmanız gerekenleri kitle kaynağı olarak kullanın ve yalnızca kazanan giriş veya girişler için ödeme yapın. Bu, tasarımla ilgili çalışmalar için idealdir.
  • Önceden tanımlanmış hizmetleri satın alın. Freelancer Services aracılığıyla küçük projeleri hızlı bir şekilde tamamlayın. Bir servis sağlayıcı, bir hizmet seçtiğinizde sistemimiz tarafından seçilir ve ödüllendirilir.

Dolar ile para kazanmak istiyorsanız diğer uygulamalara Para Kazandıran Uygulamalar (TL/Dolar) – 2022 En Çok Para Kazandıran Uygulamalar Neler? isimli yazımızdan göz atabilirsiniz.  Dünyanın en büyük freelancer uygulaması olan Upwork üzerinden iş yaparak para kazanmak istiyorsanız Upwork Nedir? 2022 Dolarla Nasıl Para Kazanırım? Güvenilir mi? bağlantısı üzerinden detayları öğrenebilirsiniz.

Freelancer nedir?

Freelancer, potansiyel işverenlerin serbest çalışanların daha sonra tamamlamak için teklif verebilecekleri işleri yayınlamalarına izin veren bir Avustralya serbest pazar yeri web sitesidir.

Freelancer nasıl çalışır?

Bir proje veya yarışma yayınlayın-Yapmanız gerekenler için bir proje veya yarışma yayınlayın ve dakikalar içinde serbest çalışanlardan rekabetçi teklifler alın.

Mükemmel serbest çalışanı seçin-Freelancer profillerine göz atın. Gerçek zamanlı sohbet edin. Teklifleri karşılaştırın ve en iyisini seçin. Projenizi ödüllendirin ve serbest çalışanınız çalışmaya başlar.

Memnun olduğunuzda ödeme yapın- Milestone Ödeme sistemimizi kullanarak güvenli bir şekilde ödeme yapın. Tamamlandığında ve %100 memnun kaldığınızda ödemeleri serbest bırakın.