fbpx

Fransa’da Kiralık Ev için En İyi Web Siteler 2022

Dünyanın en ilgi çekici ülkelerinden olan Fransa’da kiralık ev ayarlamak isteyen gurbetçiler bunun yollarını aramaya başladı. Fransa’ya taşınma macerası oldukça heyecan verici olsa da kiralık ev ayarlamak biraz sizi yorabilir. Makalemizde Fransa’da kiralık ev ayarlamanız için size uygun olabilecek en iyi web siteleri sizler için listeledik. 

Fransa'da Kiralık Ev için En İyi Web Siteler 2022
Fransa’da Kiralık Ev için En İyi Web Siteler 2022

Fransa’ya taşınırsanız ve konaklama yerinizi değiştirmeniz gerekiyorsa, Fransa’da kiralık eve çıkmak popüler bir seçenektir. Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre Fransız nüfusunun yaklaşık% 36’sı evlerini kiralıyor ve bu da AB ortalamasına eşit. Bu, özellikle kalışlarının ilk döneminde kiralamayı tercih eden birçok gurbetçiyi içerir.

Fransa’da kiralama yapanların yarısından biraz fazlası evlerini özel pazarda kiralıyor ve konaklama arayabileceğiniz ve bulabileceğiniz birçok web sitesi, ajans ve broker var. Birçok ülkede olduğu gibi, konaklama türleri ve fiyatları büyük ölçüde değişebilir. Anlaşılır bir şekilde, Paris gibi büyük şehirler ülkenin diğer bölgelerinden daha pahalıdır.

Avrupa’nın başka yerlerine benzer şekilde, konut piyasası 2008 küresel finansal çöküşünün ardından bir gerileme yaşadı, ancak 2015’ten bu yana istikrarlı bir şekilde yükseldi.

Bölgesel Uyum ve Yerel Yönetimlerle İlişkiler Bakanlığı, şu anda konuttan sorumlu Fransız hükümet departmanıdır.

Fransa’da kiralık ev için popüler yerler

Fransa'da Kiralık Ev için En İyi Web Siteler 2022
Fransa’da Kiralık Ev için En İyi Web Siteler 2022

Fransa, bölgesel farklılıklara sahip çeşitli bir ülkedir. Yaşamayı seçtiğiniz yer, sunulan yaşam tarzı, istihdam fırsatları, yaşam maliyeti veya gurbetçi toplum hayatı gibi birçok faktöre dayanabilir.

Fransa bölgesinde en popüler yerlerden bazıları şunlar:

Paris

Fransa’nın başkenti ve ekonomik merkezi, çalışma çağındaki yabancılar arasında anlaşılır bir şekilde popüler. Birçok başkent gibi, Paris de kozmopolit, kültürel açıdan zengin ve canlı bir şehir gece hayatına sahiptir. 2011 nüfus sayımına göre, nüfusun% 20’sinden biraz fazlası yabancı doğumlu olan çok kültürlü bir şehirdir.

Ancak, Fransa’nın en pahalı şehridir. Üç yatak odalı bir daire kiralamak 2.500 € ‘ya mal olabilir.

Montpellier

Fransa’nın güneyinde yer alan Montpellier, Paris’ten daha yumuşak bir yaşam temposu sunarken, kültürel açıdan ilginç, canlı ve gurbetçilere sunacak çok şey var. İngiliz gurbetçiler arasında popüler bir yer – Fransa’daki İngiliz nüfusunun% 15-20’si şehirde yaşıyor.

Paris’ten de daha uygun fiyatlı, tek yatak odalı bir mülk ayda yaklaşık 600 € – 650 € ‘ya mal oluyor.

Nice

Provence-Alpes-Cote d’Azur bölgesinde yer alan Nice, güneyde sıcak bir iklim ve çarpıcı manzaralar sunan bir sahil şehridir. Gurbetçilerle, özellikle de emeklilerin daha yavaş yaşam temposuna çekildiği bir başka popüler Fransız şehri. Montpellier’den daha pahalıdır, ancak yine de ayda yaklaşık 750 € karşılığında tek yataklı daireler bulabilirsiniz.

Dordogne

Güneybatı Fransa’da Bordeaux’nun hemen dışında yer alan bu Fransız bölümü, kırsal köyler ve pitoresk kırsal alanlarla doludur. Bu nedenle, hareketli şehir hayatından kaçmak isteyen gurbetçiler için mükemmeldir. Hava, mutfak ve pastoral manzaralar için gelen birçok gurbetçi emekliye ev sahipliği yapmaktadır.

Konaklama maliyetleri genel olarak değişmekle birlikte, Dordogne’da yaşamak büyük şehirlerin herhangi birinden daha ucuzdur. 

Fransa’nın gurbetçiler arasında popüler olan diğer bölgeleri

  • Güneydoğu Fransa’daki La Drôme, Hollandalı ve İngiliz gurbetçiler (ve yaz aylarında turistler) arasında çok popülerdir. Fransız kır hayatı barışçıl, daha ucuz ya da bürokrasi ağırlıklı, büyük şehirlerdekinden daha ağır.
  • Fransa’nın üçüncü büyük şehri olan Lyon, gastronomisi ve zengin kültürel yaşamı ile ünlüdür, ancak burjuva gelenekleri onu sosyal olarak biraz daha katı hale getirebilir.
  • Akdeniz kıyısındaki Marsilya, büyük bir yabancı nüfusa (çoğunlukla Kuzey Afrika’dan) sahip büyük bir hareketli metropoldür. Çeşitlilik bazı sosyal gerilimleri tetikledi, ancak Marsilya’nın renkli kişiliğinin yine de birçok hayranı var.
Fransa'da Kiralık Ev için En İyi Web Siteler 2022
Fransa’da Kiralık Ev için En İyi Web Siteler 2022

Fransa’da Kiralık Ev Web Siteleri

Bölgeye, fiyata, konaklama türüne vb. göre arama yapmanıza olanak tanıyan bir dizi farklı tesis web sitesinde Fransa’da kiralık ev bulabilirsiniz. Birçoğu Fransızcadır, ancak Google Chrome gibi bir tarayıcı kullanıyorsanız çeviri yapabilirsiniz. En popüler sitelerden bazıları şunlardır:

Fransa’da kiralık emlak türleri

Fransa’da kiralamak için çeşitli farklı mülk türleri bulabilirsiniz. Şehirde kiralıyorsanız, çoğu konaklama birimi daireler veya evler (maisons) olacaktır. Dubleksler müstakil, yarı müstakil veya teraslı olabilir.

Kırsal ve banliyö bölgelerinde, farklı tarzlarda inşa edilmiş daha geniş bir ev yelpazesi bulabilirsiniz. Fransa’da kiralık bulabileceğiniz emlak türlerinden bazıları şunlardır:

  • Bastide – tipik olarak kırsal alanlarda bulunan, düz çatılı müstakil, kare taş binalar;
  • Domaine – tipik olarak ek arazi (örneğin üzüm bağları) ile birlikte gelen bir emlak mülkü;
  • Ferme / Fermette – tipik olarak araziye bağlı kır çiftlik evi;
  • Pavillion – Fransız bungalov;
  • Longere – uzun, dikdörtgen tek katlı mülk, bazen dönüştürülmüş bir ahır;
  • Mas – Provence’ta bulunan geleneksel çiftlik evi
Fransa'da Kiralık Ev için En İyi Web Siteler 2022
Fransa’da Kiralık Ev için En İyi Web Siteler 2022

Fransa‘da mobilyalı ve mobilyasız kiralık yerler bulabilirsiniz. Mobilyalı kiralamalar daha tipik olarak kısa vadeli kiralarla ilişkilidir. Döşenmemiş (vide) mülkler genellikle daha fazla kiracı koruması, değişiklik yapma esnekliği ve daha uzun kiralama süreleri sunar. Mobilyalı (meublée) mülkler tipik olarak bir yıllık bir kiralama ile birlikte gelirken, mobilyasız bir mülk için standart bir sözleşme üç yıldır.

Fransız ev sahipleri geçmişte bazen daha kısa sözleşmelerden ve daha az kiracı hakkından yararlanmak için döşenmemiş mülkleri mobilyalı olarak geçirmeye çalışmışlardır. Bununla birlikte, Fransız hükümeti, mobilyalı konaklama yerlerinin bu şekilde sınıflandırılması için belirli gereksinimleri karşılaması gerektiğini şart koşmuştur.

Yasal olarak, mobilyalı bir mülk yatak takımları, yemek pişirme olanakları (fırın veya mikrodalga), buzdolabı, dondurucu, tabak takımı, mutfak eşyaları, masalar ve koltuklar, depolama rafları, aydınlatma ve temizlik ekipmanlarını içermelidir.

Fransa’da mobilyalı bir mülk kiralamaya karar verirseniz, bunların dahil edildiğinden emin olun.

Fransa’da kiralık evi nasıl bulabilirim?

Web sitelerinden bulabilirsiniz.
SeLoger
Particulier à Particulier (PAP)
LaVieImmo
Century21

Fransa’da ev kiralamanın fiyatı ne kadardır?

Ulusal düzeyde, Fransızlar 2021’de bir ev kiralamak için ortalama 851 avro ve bir stüdyo veya tek odalı bir daire için ortalama 435 avro harcadı. Her iki rakam da kiralık bir konaklama yerinin ücretlerini dikkate almaktadır.