fbpx

Fransa İkinci El Araba Satın Almak İçin En İyi Site ve Uygulamalar 2022

Fransa ikinci el araba satın almak (voiture d’occasion) aslında basit bir süreçtir ve aralarından seçim yapabileceğiniz bir site ve uygulama seçeneği görebilirsiniz. Fransa ikinci el araba satın alımı uygulamaları ve sitelerinden gerekli evraklara kadar olan tüm bilgileri sizler için derledik.

Fransa İkinci El Araba Satın Almak İçin En İyi Site ve Uygulamalar 2022
Fransa İkinci El Araba Satın Almak İçin En İyi Site ve Uygulamalar 2022

Fransa ikinci el araba nerede bulunur?

Çevrimiçi olarak birçok özel satıcı olsa da, en güvenli bahis bir garajdan veya satıcıdan geçmektir. Bu, gerekli tüm evrakları kontrol etmeyi kolaylaştırır ve işlem genellikle hızlı ve basittir. Aracın güncel bir kontrol tekniği ile satılacağından ve evrakların hepsinin yolunda olduğundan emin olabilirsiniz.

Kullanılmış bir araba satıcısı aracılığıyla satın almanın bir başka avantajı, genellikle üç ila altı ay, ancak istenirse bazen 12 aya kadar bir garanti sunulmasıdır.

Bir satıcıdan satın alırken, satacak başka bir arabanız varsa, parça değişimi veya takas imkanı da vardır. Buna ‘tekrar‘ denir ve birçok reklam bunun bir olasılık olup olmadığını belirtir. Bahsedilmezse, her zaman sormaya değer.

Fransa İkinci El Araba Satışı Popüler Siteler

Fransa ikinci el arabaları çevrimiçi bulmanın en popüler yolu web sitesi listeleridir ve aşağıdakiler en popüler sitelerden bazılarıdır:

Çoğu site, marka, model (modèle), fiyat (prix), kilometre (kilométrage) ve motor / benzin tipine (karbüratör) ve ayrıca bölgeye göre arama yapmanıza izin verir. İlanlar, profesyonel bir satıcı mı yoksa özel bir satıcı mı olduğunu her zaman açıkça belirtmelidir.

Fransa İkinci El Araba Satın Almak İçin En İyi Site ve Uygulamalar 2022
Fransa İkinci El Araba Satın Almak İçin En İyi Site ve Uygulamalar 2022

Genellikle bir bayide bir arabayı ziyaret etmeden önce randevu almanız önerilir. Bu sadece söz konusu aracın hala mevcut olmasını sağlamakla kalmayacak (ilanlar bazen bir satıştan sonra 24 saat boyunca bekletilecek), aynı zamanda gerçekten yerinde olmasını sağlayacaktır. Bazen bayiler aynı gün test sürüşü için arabaya sahip değildir.

Fransa ikinci el araba arıyorsanız, bölgenizdeki garajları ve bayileri gezmek de iyi bir fikirdir. Beğendiğiniz bir şey bulamasanız bile, telefon numaranızı ve aradıklarınızın ayrıntılarını ve bütçenizi bıraktığınızdan emin olun. Satın almaya hazırsanız, genellikle bir duyuru yapmadan önce olası bir eşleşmeyi size bildirirler.

Fransa ikinci el bir arabanın fiyatı ne kadardır?

Fransa ikinci el arabaların fiyatları, İngiltere veya Amerika Birleşik Devletleri’nde satılanlardan daha pahalı olma eğilimindedir, bu nedenle bütçenizi belirlemeden önce biraz araştırma yapmaya değer. Giriş seviyesinde, 1.000 € ‘dan daha düşük bir fiyata iyi durumda bir şey almanız pek mümkün değildir, oysa yolda sadece birkaç yıl olan yeni modeller, genellikle yeni bir satın alma fiyatına çok yakın bir fiyata satılmaktadır.

Bunun nedeni büyük ölçüde ikinci el araçların çok daha az cirosunun olmasıdır. Çok az çalışan şirket arabalarını kullanır ve toplu taşıma araçları genellikle diğer birçok ülkeden daha ucuzdur. İkinci el otomobillerde denetim standartları da yüksektir ve fiyatları yukarı çekmektedir. Ancak bu, Fransa’da bir araba satanlar için iyi bir haber, çünkü aracınızın değerini çok daha uzun süre tutması muhtemeldir.

Bununla birlikte, özellikle eski araçlarda veya özel bir satıcıdan geçmeyi tercih ederseniz bazı pazarlıklar bulunabilir.

Fiyatlar hakkında bir fikir edinmeye başlamak için iyi bir yer olan L’Argus adlı web sitesinden arama yapabilirsiniz. Burada listelenen fiyatlar endüstri standardı olarak görülmektedir – aynı zamanda sigorta şirketleri tarafından talep ve primleri işlerken de kullanılır – ve alıcı gerçekten burada listelenen herhangi bir araç fiyatının% 10’unu ödemeyi hedeflemelidir.

Akılda tutulması gereken bir diğer şey, aradığınız araba türüdür. Birçok Fransız sürücünün Renault, Citroën ve Peugeot gibi büyük Fransız markalarına sadık kalması şaşırtıcı değil. Japon markalarının yanı sıra Alman markaları VW ve Audi de popülerdir, ancak Fransız markaları ile sadece ilk satın alma için değil, aynı zamanda gelecekteki onarımlar ve parçalar için de en fazla seçeneği ve en iyi teklifi bulmanız muhtemeldir.

Fransa İkinci El Araba Satın Almak için İhtiyacınız Olanlar

Fransa ikinci el araba satın alırken, her iki tarafın da sağlaması gereken birkaç belge vardır. Satıcı, Carte Grise olarak da bilinen certificat d’immatriculation veya araba kaydını ve kontrol tekniğini veya yola uygunluk sertifikasını (İngiltere’de MOT) sağlamaktan sorumludur.

Satın alma işlemini gerçekleştirdiğinizde, Carte Grise’ın kaydını adınıza aktarmanız gerekecektir. Özel olarak satın alıyorsanız, bu sizin sorumluluğunuzda olacaktır ve buradan çevrimiçi olarak yapılabilir. Satıcının araç bölümünün satışını doğru doldurduğundan (la cession d’un véhicule) ve satışı çevrimiçi olarak beyan ettiğinden emin olmalısınız. Daha sonra size aracı adınıza kaydetmek için kullanacağınız gerekli kodu (code de cession) sağlayacaktır. Yeni satın alma işleminizle ayrılmadan önce hem koda hem de imzalı belgeye sahip olduğunuzdan emin olun.

Aracı bir bayiden satın alıyorsanız, bu kayıt devri satın alma sırasında yapılacaktır.

Fransa İkinci El Araba Satın Almak İçin En İyi Site ve Uygulamalar 2022
Fransa İkinci El Araba Satın Almak İçin En İyi Site ve Uygulamalar 2022

Carte grise’ı transfer etmek için bir ücret alındığını unutmayın (özel olarak mı yoksa bir bayi aracılığıyla mı satın aldığınıza bakılmaksızın). Kayıt ücretleri bölgeye, araç türüne ve karbon emisyonlarına bağlı olarak değişir, ancak 200 € veya daha fazla olması alışılmadık bir durum değildir, bu nedenle sıkı bir bütçeniz olup olmadığını unutmayın ve bayiden imzalamadan önce fiyatı öğrenmesine izin vermesini isteyin.

Aracı kaydetmek için aşağıdaki belgelere ihtiyacınız olacaktır:

  1. Kimlik (pasaportunuz veya kimlik kartınız)
  2. İkamet belgesi (tipik olarak altı aydan daha eski bir fatura veya kira makbuzu).
  3. Certificat d’immatriculation/Carte Grise’ın uygun bölümü doldurulmuş bir kopyası.
  4. Contrôle tekniği (BT) sertifikası.

Daha sonra, genellikle kart veya çek yoluyla satın alma işlemini yapacaksınız (bazı bayiler çek kabul etmeyebilir) ve satış belgelerini imzalayacaksınız (Fransa’daki herhangi bir satış için tipik olduğu gibi birkaç belge imzalamayı bekleyin).

Aracınızı o gün sürmeyi planlıyorsanız, araba sigortası sertifikanızın bir kopyasını da isteyebilirsiniz. Çoğu araba sigortası şirketi yeni bir satın alma işlemi için geçici bir sertifika sağlayacaktır – daha sonra ayrıntıları tamamlamanız ve geldiğinde Carte Grise’ın bir kopyasını vermeniz gerekecektir.

Fransa İkinci El Araba için Gerekli Belgeler

Yeni arabanızın satın alma işlemini tamamladığınızda, satış makbuzu ile birlikte, aşağıdaki belgeleri alacaksınız:

Carte Grise

Kayıt transferi tamamlandıktan sonra, hemen geçici bir kart alacaksınız. Bu bir ay boyunca geçerlidir ve kalıcı kart postadan kısa bir süre sonra gelmelidir. Bu tescil belgesi, bir araba satın aldıktan sonraki bir ay içinde kesinleşmeli ve her zaman araçta taşınmalıdır. Talep üzerine bu belgenin üretilmemesi nedeniyle 750 euro para cezası olasılığı vardır.

Kontrol tekniği

Kontrol tekniği veya yola uygunluk testi, Fransa’da her iki yılda bir yapılmalıdır. Fransa ikinci el araba satın alırken, Controle Tekniğinin satın almadan önceki altı ay içinde tamamlandığını kontrol edin – yasal olarak bu satıcının sorumluluğundadır. Kontrol tekniğinin kanıtı, sigorta belgenizle birlikte ön camdaki bir çıkartma aracılığıyla gösterilmelidir. Bir satıcının, aracın satın alınmasını kabul ettikten sonra kontrol tekniğini (ve geçmesi için gerekli tüm çalışmaları) üstlenmesi standarttır, bu nedenle hemen ellerinde yoksa alarma geçmeyin. Her zaman satıştan önce tamamlanacaktır.

Almanya İkinci El Araba Satın Almak İçin En Popüler Site ve Uygulamalar isimli yazımızdan detaylı bilgileri alıp Almanya’daki ikinci el araba satışı sitelerini ve işlemlerini öğrenebilirsiniz. Fransa ile ilgili diğer makalelere buradan ulaşabilirsiniz.

Fransa ikinci el araba siteleri neler?

Fransa ikinci el araba sitelerini popülerliğine göre şöyle listeleyebiliriz:
L’Argus ·
La Centrale
Le bon madeni para
Otomatik Görsel
Aramisauto