fbpx

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Vergi Borcu Sorgulama, e-Devlet üzerinden TC no ile vergi borcunuzu öğrenin

vergi borcu sorgulama
vergi borcu sorgulama

Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan her birey vergi ödemekle mükelleftir. Artık vergi borcu sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden de online olarak yapılabiliyor. e-Devlet vergi borcu sorgulama özelliği ile vergi borcunu öğrenen her vatandaş TC kimlik no ile Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) üzerinden online olarak ödenebilir. Bunun için ihtiyacı olan tek şey bir e-Devlet hesabının olması.

Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden birçok işlem gerçekleştirebilirsiniz işte bunlardan birkaçı: Dijital Ödeme Noktası, Hazır Beyan, Haksız Fiyat Artışı ve Stokçuluk İhbar Bildirimi, Kaçak Ürün İhbar Bildirimi

Bu kurum sözleşmeli personel alımı da yapmaktadır. İş ilanları resmi web sayfasındaki duyurulardan takip edilebilir. İş ilanlarının başvurularına gerekli adımlar takip edilerek başvuru yapılabilir.

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi borcu sorgulama için tıklayınız.

e-Devlet ile vergi borcu sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

vergi borcu sorgulama
vergi borcu sorgulama

e-Devlet hesabınıza giriş yapıp sorgulama işlemlerini başlatmak için linke tıklayın (e-Devlet hesabınız yoksa PTT şubelerinden e-Devlet hesap şifresi alıp hesabınızı oluşturabilirsiniz. Detaylı bilgilere şu linkten ulaşabilirsiniz.). Linke tıkladıktan sonra “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayıp devam edin. e-Devlet hesabınıza orada bulunan giriş seçeneklerinden birini kullanarak giriş yapın (e-Devlet şifrenizi unuttuysanız buradaki yazımızı inceleyebilirsiniz).

Giriş yaptıktan sonra vergi borcu sorgulama sayfasında bulacaksınız kendinizi. ‘Toplam Borçlar’ ve ‘Güncel Borçlar’ adları altında toplanan borçları görebilirsiniz artık. Daha önce herhangi bir sorgulama yapmadıysanız muhtemelen şöyle bir yazıyla karşılaşacaksınız: “Borç bilginizin hesaplanması için talebiniz alınmıştır. Aynı hizmet üzerinden bir süre sonra yeniden sorgulayabilir veya “Tekrar Dene” düğmesi ile kontrol sağlayabilirsiniz.”

e-Devlet kapısının bu hizmeti ile “sürekli ve süreksiz yükümlülüklerden kaynaklanan ve süresinde ödenmediği için vadesi geçmiş olan ya da tahakkuk ettiği halde vadesi gelmemiş olan vergi borcunuz bulunup bulunmadığına dair bilgilerinize ulaşabilirsiniz.”

İnternet Vergi Dairesi üzerinden vergi borcu sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

vergi borcu sorgulama
vergi borcu sorgulama

İnternet Vergi Dairesinin resmi web adresinden de vergi borcunuzu sorgulayabilirsiniz. takip etmeniz gereken adımlar ise şunlardır:

  • Buradaki linke tıklayın.
  • “T.C. Kimlik Numarası ile Giriş” butonuna basıp ilerleyin.
  • İstenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurun.
  • Açılan sayfada vergi borcu sorgulama işlemlerinin yanında birçok farklı hizmete de erişebilirsiniz.

Bu yazımızda vergi borcu ile ilgili merak edilenleri cevapladık. Vergi borcunun e-Devlet kapısı üzerinden nasıl ödenebileceği, İnternet Vergi Dairesi üzerinden nasıl ödenebileceği ile ilgili bilgiler verdik.

Vergi borcu ne zaman düşer?

Belirtilen süre içinde ödenmeyen vergi borçları 5 (yıl) içerisinde zaman aşımına uğrar.


Vergi borcu olup olmadığı nasıl öğrenirim?

Vergi borcunuzun olup olmadığını online bir şekilde öğrenmenin iki yolu bulunmaktadır. Birincisi e-Devlet kapısı üzerinden sorgulamak diğeri de İnternet Vergi İdaresi üzerinden sorgulamak. İstenen verileri girdikten sonra vergi borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Vergi dairesine ne kadar borcum var?

Vergi dairesine ne kadar borcunuz olduğunu e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey bir e-Devlet hesabınızın olması.

Ev vergi borcu nereden öğrenilir?

Ev vergisi bir emlak vergi çeşididir. e-Devlet hesabınızdan ve İnternet Vergi Dairesinden gerekli adımları takip ederek ev vergi borcunuzu öğrenebilirsiniz. e-Devlet hesabınızın olmaması durumunda PTT’den e-Devlet şifresi alıp kendinize bir e-Devlet hesabı oluşturabilirsiniz.

Emlak vergisi borcu e devlette görünür mü?

Evet görünür. e-Devlet hesabınıza girip vergi borcu sorgulama dediğinizde gerekli adımları takip ederek vergi borcunuzu görüntüleyebilirsiniz.

E devletten emlak vergisi ödenir mi?

Evet ödenebilir. e-Devlet kapısı internet Vergi İdaresine entegredir. Gerekli adımları takip ederek ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.