fbpx

e-Devlet’e Eklenen ‘Nöbetçi Eczane Bulma’ Özelliği Nasıl Kullanılır?

e-Devlet sistemi kurulduğundan beri her gün yeni özellikler ekleniyor. Bunlardan biri de ülkedeki tüm eczanelerin entegre edildiği ve kullanıcıya tek bir sayfada görünmesini sağlayacak olan nöbetçi eczane özelliği oldu.

Resmi işlemlerimizi herhangi bir resmi kuruma uğramadan olduğumuz yerden yapmamıza olanak sağlayan devlet portalı olan e-Devlet, bünyesinde birçok resmi hizmeti barındırıyor. Yeni bir özellik daha ekleneceği ve bunun vatandaşların işini daha da kolaylaştıracağı düşünülüyor.

Mesai saatleri dışında vatandaşların acil ihtiyaçları için büyük önem taşıyan nöbetçi olan eczanelerin bulunması, hangi eczanenin nöbetçi olduğunun bulunması vatandaşları yoruyordu. Yeni özellik sayesinde bunu öğrenmek çok daha kolay ve pratik hale geldi.

e-Devlet nöbetçi eczane sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

e-devlet nöbetçi eczane
e-devlet yeni özellik

e-Devlet kapısına eklenen yeni hizmetin adını e-Devlette şu şekilde bulabilirsiniz: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTC) – Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti. Önemi ise ülke sınırları içerisinde bulunan tüm eczaneleri aynı sayfada görüntüleyebiliyor oluşunuz. Eczanelerin telefon numaraları da bulunmakla beraber eczaneleri haritada da gösterebiliyorsunuz.

Bu işlemleri iki şekilde de yapabilirsiniz. bunlardan ilki buradaki bağlantıyı kullanarak e-Devlete giriş yapmadan nöbetçi olan eczaneleri aradığınız ili ve tarihi seçerek işleminize devam etmek. Bu bilgileri doldurduktan sonra başka hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan nöbetçi olan eczaneleri öğrenebilirsiniz. Bu işlemi kullanamadıysanız aşağıda bulunan ikinci yol olan daha uzun yolu da tercih edebilirsiniz.

e-devlet nöbetçi eczane
nöbetçi eczaneler

Adım #1: e-Devlet kapısına giriş yapın.

e-Devlet hesabınıza T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yapın. Giriş yapmak için şuradaki linki de kullanabilirsiniz. e-Devlet hesabınıza ulaşamıyorsanız ya da şifrenizi unuttuysanız şuradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

Adım #2: Arama çubuğuna anahtar kelimelerden birini yazın.

Ana sayfada karşınıza çıkan arama çubuğuna nöbetçi eczane yazdıktan sonra karşınıza çıkan başlıklardan TİTCK- Nöbetçi Eczane Sorgulama başlığını seçiniz.

Adım #3: Sizden istenen bilgileri doldurun.

Bu aşamada karşınıza çıkan sayfada sizden istenen bilgilerden ‘il seçimi’ bölümünden hangi ildeki nöbetçi olan eczaneleri öğrenmek istiyorsanız onu seçmeniz gerekir. Bundan sonra da hangi tarihlerdeki nöbetçi olan eczanelerin bilgilerini öğrenmek istiyorsanız onu seçmeniz gerekir.

Adım #4: işte karşınızda nöbetçi eczane bilgileri.

e-devlet nöbetçi eczane
e-devlet eczane

Önceki sayfada devam dedikten sonra karşınıza seçtiğiniz il ve tarih için nöbetçi olan eczaneler çıkacaktır. Bu nöbetçi olan eczanelerin adresleri, telefon numaraları ve haritada gösterimleriyle birlikte bulunur.

Kaynaklar: 1, 2

En yakın nöbetçi eczane bilgilerini nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet kapısı üzerinden nöbetçi olan eczaneleri aradığınız il ve aradığınız tarihleri seçtiğiniz takdirde o tarihte o ilde nöbet tutan eczanelerin listesini görüntüleyebilirsiniz. Bu listeden size en yakın olanını tercih edebilirsiniz.

e-Devlet nöbetçi eczane sorgulama özelliğini nasıl kullanabilirim?

e-Devlet ana sayfasına geldikten sonra arama çubuğuna anahtar kelimeler olan ‘nöbetçi’ ve ‘eczane’ kelimelerini yazarak devam edebilirsiniz. Başlıklardan ilk başlığı seçip işleminize devam edebilirsiniz. Sonrasında ise il ve tarih bilgilerini girin. ‘Devam Et’ dedikten sonra karşınıza o tarihlerde o ilde nöbet tutan eczanelerin bulunduğu bir liste çıkacaktır. İçerisinde size en yakın olanı tercih edebilirsiniz.

e-Devlet kapısına ‘Nöbetçi Eczane Sorgulama’ özelliği eklenmiş doğru mu?

Evet, yeni eklenen bu özellik sayesinde size en yakın olan eczaneyi çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz.