fbpx

Dünyanın İlk Yüzen Şehri Projesi Oceanix Nedir?(2025) Dünya Kıyamete mi Hazırlanıyor?

Dünyanın ilk yüzen yüzen şehri projesi Oceanix’in Güney Kore’nin Busan şehrinde, Birleşmiş Milletler tarafından inşa edileceği duyuruldu. Doğal afetlerden korunmak için yapılan Oceanix, akıllara “Kıyamet mi yaklaşıyor?” yoksa “Kıyamete hazırlıklar mı başladı ?” sorularını getirdi. Dünyanın ilk yüzen şehri projesi nedir? Güney Kore’de inşa edilen Oceanix’te kimler yaşayacak? Dünyanın ilk yüzen şehri projesinin kuruluş amacı ne?

Dünyanın İlk Yüzen Şehri Oceanix

Kıyamet alametleri bir bir ortaya çıkarken Güney Kore’nin Busan şehrinde inşa edileceği duyurulan yüzen şehir projesi, akıllara bir kez daha “kıyameti” getirdi. Dünyanın sonu olan kıyamete hazırlıklar mı başladı yoksa kıyamet provaları mı yapılacak? Hadi gelin birlikte yüzen şehir projesini inceleyelim ve amacının ne olduğuna hep beraber karar verelim.

Dünyanın İlk Yüzen Şehri Ne Zaman Bitecek ve Kaç Kişi Yaşayacak?

Güney Kore’nin Busan şehrinde, Birleşmiş Milletler (BM) tarafınca desteklenen dünyanın ilk yüzen şehri projesi Oceanix’in inşasının 2025 yılında biteceği duyuruldu. Dünyanın ilk yüzen şehri Oceanix’in 75 hektarlık alana kurulacağı öğrenildi.

Dünyanın İlk Yüzen Şehri Oceanix

Dünyanın ilk yüzen şehri projesinin iklim krizi ile mücadele kapsamında inşa edileceği duyuruldu ve proje kapsamında sadece 10 bin kişinin yaşayacağını dikkat çekildi.

Dünyanın İlk Yüzen Şehri Projesinin Amacı Ne?

Güney Kore’de tarihi anlaşma niteliğinde imzalanan Busan şehrindeki dünyanın ilk yüzen şehri projesinin deniz tabanına demirlemiş birkaç adadan oluşacağı belirtildi. Dünyanın ilk yüzen şehri projesinin binaların çatılarındaki güneş panellerinden elektrik üreteceği açıklandı. Güney Kore’nin Busan şehrinde inşaatına başlanan proje, kendi yiyecek ve tatlı suyunu da üretecek. Dünyanın ilk yüzen şehri projesi bir bakıma kalabalıkta yer alan kıyı toplulukları için yüzen şehir projesinin uygun olup olmadığını bizlere göstermek için bir prototip görevine sahip olacak.

Dünyanın İlk Yüzen Şehri Oceanix

Sel riskini ortadan kaldırmayı amaçlayan dünyanın ilk yüzen şehri, insan gücüyle yapılan adalardan oluşacak ve herhangi bir sel durumunda adalar denizle birlikte yükselecek. 
Sele dayanıklı bir altyapıya sahip olacak olan dünyanın ilk yüzen şehri, deniz tabanına demirlenmiş yüzer platformlardan oluşacak. Bu kapsamda dünyanın ilk yüzen şehri projesi olan, sel, tsunami ve Kategori 5 kasırgalar gibi doğal afetlere karşı dayanıklılığını koruyabilecek.
Birleşik Milletler Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, “Yüzen şehir konsepti aracılığıyla iklime uyum ve doğaya dayalı çözümler geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz ve Busan, prototipi yerleştirmek için ideal seçim”  dedi.

Dünyanın İlk Yüzen Şehri Projesinde Kimler Yaşayacak?

Güney Kore’nin Busan şehrinde 2025 yılında inşası bitecek olan dünyanın ilk yüzen şehri projesi Oceanix, Birleşmiş Milletler (BM) tarafınca destekleniyor. Dünyanın ilk yüzen şehri projesinin 200 milyon dolara mal olacağı tahmin ediliyor. 10 bin kişinin içerisinde yaşayabileceği belirtilen dünyanın ilk yüzen şehri projesi Oceanix’in 75 hektarı kapsayan alandan olacağı belirtildi. Dünyanın ilk yüzen şehri projesi hakkında konuşan Birleşik Milletler Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, “Sürdürülebilir yüzen şehirler, bizim için mevcut olan iklim uyum stratejileri cephaneliğinin bir parçasıdır. Suyla savaşmak yerine, onunla uyum içinde yaşamayı öğrenelim” ifadesine yer verdi.

Dünyanın İlk Yüzen Şehri Oceanix

Dünyanın ilk yüzen şehrini geliştiren şirketin de yüzen şehirde yaşayacak olan kişilerin henüz kim olacağını ve nasıl seçileceğini belirlemek için çalışmalara devam ettiği açıklandı. 
Balık atıklarının bitkileri gübreleme alanında kullanılacağı yüzen şehirde her ada altıgen şeklinde olacak. Yosun, deniz tarağı ve diğer deniz ürünlerini tutmak için her platformun altındaki kafeslerden yararlanılacak. Betondan 2-3 kat daha sert bir kireç taşı kaplanacak olan yüzen şehir Oceanix’in inşasında yerel kaynaklı malzemeler (bambu vb) kullanılacağı belirtildi. 
Peki sizler dünyanın ilk yüzen şehri olan Oceanix isimli projede yer almak ve burada yaşamanın deneyimini sürmek ister miydiniz?

Dünyanın ilk yüzen şehri projesinin amacı nedir?

Oceanix adı verilen dünyanın ilk yüzen şehri projesinin başlıca amacı doğal afetlerden korunmak ve herhangi bir sel tehlikesinde olası faciayı önlemektir.

Dünyanın ilk yüzen şehri projesi nerede inşa edilecek?

Dünyanın ilk yüzen şehri projesi Oceanix Güney Kore’nin Busan şehrinde inşa edilecek.

Dünyanın ilk yüzen şehri projesi ne zaman tamamlanacak?

Dünyanın ilk yüzen şehri projesi 2025 yılında tamamlanacaktır.