fbpx

Almanya’ya Göç Ederken Yapmanız Gereken 4 Önemli Şey

Almanya en çok göç alan ülkelerden birisidir. Bununla birlikte, Almanya’ya göç etmek oldukça zor ve stresli bir süreç olabilir. Fakat Almanya’ya göç ederken yapmanız gereken şeyleri iyi anlarsanız süreciniz çok daha kolay olacaktır. Bu yazımızda Almanya’ya göç ederken yapmanız gereken 4 önemli şeyden bahsedeceğiz.

Almanya'ya göç ederken yapmanız gerekenler - Almanya vize başvurusu

Almanya’ya Göç Ederken Yapmanız Gereken İlk Şey: Finansal Yeterliliğini Kanıtlamak

Almanya’ya göç etmek istiyorsanız finansal olarak yeterli bir durumda olduğunuzu kanıtlamanız gerekmektedir. Aslında, bu durum göç edeceğiniz çoğu ülke için geçerli bir gerekliliktir. Finansal yeterlilik ile Almanya’da bir iş bulma konusu birbirine karıştırılmamalıdır. Almanya’da bir iş bulsanız da bulmasanızda ülkeye göç ederken kendinizi maaş alana kadar finanse edebileceğinizi kanıt olmalısınız. Dolayısıyla Almanya’ya göç ederken yapmanız gereken şeylerden ilki maaş alana kadar kendinizi finanse edebileceğinizi belgelemek olacaktır.

Almanya’ya Göç Ederken Yapmanız Gereken 2. Şey: Sağlık Sigortası Yaptırın

Almanya’ya hangi amaçla giderseniz gidin sağlık sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Almanya’ya göç ederken yapmanız gereken en önemli adımlardan birisidir. Dolayısıyla, hangi sağlık sigortası almanız gerektiği konusunda vize danışmanlık merkezinden yardım alabilirsiniz. Sağlık sigortanızı doğru yaptırmak Almanya’ya göç sürecinizi kolaylaştıracaktır.

Almanya’ya Göç Ederken Yapmanız Gereken 3. Şey:  Almanca Öğrenin

Almanya’ya göç ederken yapmanız gereken bir diğer şey ise şüphesiz Almanca öğrenmektir. Almanya’ya göç etmek istediğinize karar verdiğiniz durumda Goethe Institute ve ÖSD kurumlarından kurs eğitimi alabilirsiniz. Bu kurumlardan A1 sınav sertifikası aldığınızda göç süreciniz için önemli bir adımı tamamlamış olursunuz. 

Almanya’ya Göç Ederken Yapmanız Gereken 4. Şey: Almanya Vizesi Alın

Avrupa Birliği dışındaki ülkelerin vatandaşlarının Almanya’ya girmeden önce başvuruda bulunmaları ve vize almaları gerekmektedir. Almanya’ya vizesiz giriş yaptıktan sonra oturma izni başvurusunda bulunabilirler. Fakat Almanya vizesi almak hiçbir zaman kolay bir süreç olmamıştır. Eğitim, seyahat, çalışma ya da aile ziyareti sebebi ne olursa olsun Almanya vizesi almak zor bir süreçtir. Dolayısıyla Almanya vizesi ile ilgili tüm detayları bilmeniz oldukça önemlidir. 

Almanya Vizesi Nasıl Alınır? 

Almanya’ya göç ederken yapmanız gereken en önemli şey Almanya vizesi almaktır. Peki Almanya vizesi nasıl alınır? Almanya vize başvurusu için almanız gereken belgeler aşağıdaki gibidir.

  1. Başvuru Formu: Başvuru formunuzun başvuru yaparken sunduğunuz tüm belgelerle uyumlu ve doğru olması gerekir. Başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmaya dikkat edin. Buradan başvuru formuna ulaşabilirsiniz. 
  2. Pasaport: Almanya vize başvurunuz için gerekli olan şeylerden biri süphesiz pasaporttur. Geçerlilik süresi ile ilgili vize danışmanlık merkezinden bilgi alabilirsiniz. 
  3. Fotoğraf: Almanya vize başvurusu için kullanacağınız vizesiniz son üç ay içinde ve Alman büyükelçiliği tarafından belirlenen diğer fotoğraf standartlarına göre çekilmiş olması gerekmektedir. 
  4. Sağlık Sigortası: Almanya vizesi almanız için Schengen Bölgesini kapsayan seyahat sağlık sigortası aldığınızı onaylayan bir belge almanız gerekmektedir. 
  5. Finansal İmkanların Belgelendirilmesi : Almanya’da planladığınız süre boyunca kendinizi finanse etmek için yeterli miktarda paranız olduğunu kanıtlayan bir belge sunmanız gerekmektedir. 

Almanya Vizesi İçin Yapmanız Gerekenler

Yukarıda Almanya vizesi için yapmanız gereken şeyleri sizler için özetledik. Fakat, bu süreci danışmanlık şirketleriyle birlikte yürütmeniz gerekebilir. Almanya vizesi almak için yapmanız gerekenleri detaylı öğrenmek için Almanya Büyükelçiliğinin sayfasından faydalanabilirsiniz. Her şeyi doğru yaptığınızdan emin olmak için araştırma süreci oldukça önemlidir. Vize başvuruları ülkeden ülkeye değişebilir. Bunun yanısıra, Almanya’ya göç sebebine göre vize başvurunuzda farklılıklar olabilir. 


Almanya Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Eksiksiz vize başvurusu yapıldıktan sonra, genellikle üç hafta içinde bir karar verilir.

Almanya vize ücreti ne kadar?

Şubat 2020’den bu yana,  Alman kısa süreli vize ücreti 80 Euro’dur.

Almanya’da yaşamak pahalı mı?

Ortalama olarak, Almanya’daki yaşam giderlerini karşılamak için ayda yaklaşık 900 Euro’ya ihtiyacınız olabilir.

Neden Almanya için bir sağlık sigortasına sahip olmam gerekiyor?

Almanya’da kaldığınız süre boyunca bir kaza geçirmeniz ihtimalinden dolayı sağlık sigortanızın olması gerekmektedir. Dolayısıyla,   sağlık sigortanızın yurtdışındaki tıbbi tedavi masraflarını da karşılayıp karşılamadığını dikkatlice kontrol etmeniz gerekir.

Almanya nitelikli göç yasası ile ilgili merak ettiklerinize Nitelikli Göç Yasası yazımızdan ya da Almanya İşçi Alımı Başvurusu 2022 yazımızdan ulaşabilirsiniz.