fbpx

Almanya İkinci El Araba Satın Almak İçin En Popüler Site ve Uygulamalar 2023

Almanya ikinci el bir araba (der Gebrauchtwagen) satın almak, yepyeni bir modele bombardıman yapmak için popüler ve daha ucuz bir alternatiftir. Almanya’daki ikinci el otomobil pazarı yıllık 103 milyar Euro’nun üzerindedir. Bununla birlikte, tüm ikinci el satın alımlarda olduğu gibi, daha riskli olabilir ve gerekenden daha fazla ödeme yapmaktan kaçınmak için gerekli bilgiye sahip olmanız gerekir.

Almanya İkinci El Araba Satın Almak İçin En Popüler Site ve Uygulamalar
Almanya İkinci El Araba Satın Almak İçin En Popüler Site ve Uygulamalar

Almanya ikinci el arabaları bir Alman bayisinden veya özel olarak bir satıcıdan satın alabilirsiniz. Doğal olarak, bir bayiden satın almak daha güvenlidir ve kullanılmış araçlar için bir yıllık garanti sunarlar. Ayrıca neredeyse birçok yeni araba satıyorlar.

Kullanılmış bir araba satın aldığınızda, yeni bir satın alma işleminde yaptığınız bilgilerin aynısını sağlarsınız. Ancak, almanız gereken ek belgeler vardır. Bunlar:

  • Bilinen kusurlar da dahil olmak üzere aracın durumunu ayrıntılandıran satın alma sözleşmesi veya satış sözleşmesi. Bir şablon sözleşmeyi burada bulabilirsiniz (Almanca). Tam bir bakım kaydı veya servis defteri (Scheckheftgepflegt) ile birlikte gelen arabaları aramak iyi bir fikirdir.
  • Mevcut kayıt belgeleri (der Fahrzeugschein)
  • Araç üç yaşın üzerindeyse, en son Technischer Überwachungsverein (TUV) muayenesinin ayrıntıları.

Model türüne, yapım yılına ve kilometreye (Kilometrestand) bağlı olarak Almanya’daki kullanılmış araçların değeri hakkında bilgi arayabilirsiniz. Örneğin, We Buy Cars’ta (Wirkaufen Dein Auto) birkaç dakika içinde e-postanıza gönderilen ilkel bir değerlendirme alabilirsiniz. Daha sonra daha ayrıntılı bir değerleme elde etmek için birkaç soruyu daha cevaplama seçeneğiniz vardır.

Ek olarak, AutoDNA gibi çeşitli sitelerde kaza geçmişi (unfallfrei), kilometre ve diğer ayrıntılar için bir Araç Kimlik Numarası (Fahrzeugidentifikationnummer – FIN) kontrolü yapmak için ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca, ADAC’ın Almanya ikinci el bir araba satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair ipuçlarını okumaktır.

Almanya ikinci el otomobiller için ödeme seçenekleri aslında yeni araçlarla aynıdır. 2020 yılında kullanılmış Alman otomobilleri için ortalama maliyet, bir bayiden 18.750 € ve özel satıcılardan 13.310 € idi.

Almanya ikinci el araba nereden alınır?

Almanya’daki birçok marka bayisi hem kullanılmış hem de yeni otomobiller satmaktadır. Ayrıca sadece ikinci el araç satan veya klasik veya vintage modellerde uzmanlaşmış bayiler de bulabilirsiniz.

mobile.de ve AutoScout24’te bayi arayın. Alternatif olarak, Alman Sarı Sayfalarına (Gelbe Seiten) göz atabilirsiniz. Bir bayiden satın almak genellikle daha pahalıdır, çünkü araç için ekstra% 19 KDV ödemeniz gerekir. Bununla birlikte, mevcut (ancak gelecekte değil) sorunları kapsayan bir yıllık bir garanti alacağınız için genellikle daha güvenlidir. Birçok bayi ayrıca bir ücret karşılığında daha uzun bir garanti (kalıp Garantie) sunmaktadır. Ayrıca genellikle tüm ilk evrak işleriyle de ilgilenirler.

Bir bayiden satın almanın bir başka avantajı, birçoğunun neredeyse yeni arabaları indirimli fiyatlarla satmasıdır. İki tür vardır: der Jahreswagen (çalışan arabası), otomobil üreticilerinin personeli tarafından indirimli olarak satın alınan ve bir yıl sonra yeniden satılan otomobillerdir; ve der Vorführwagen, showroomlarda sergilenen ve test sürüşleri için kullanılan gösteri arabalarıdır.

Almanya İkinci El Araba Satın Almak İçin En Popüler Site ve Uygulamalar
Almanya İkinci El Araba Satın Almak İçin En Popüler Site ve Uygulamalar

Almanya ikinci el arabayı çevrimiçi satın alma

Almanya’da ikinci el otomobilleri bulmak ve satın almak için birçok web sitesi var. Popüler siteler şunları içerir:

Alman online otomobil pazarı, pazarlık bulmak için harika olabilir. Bununla birlikte, aracı test edememek veya şahsen muayene yapamamak gibi belirgin dezavantajlar vardır. Ayrıca, özel bir satıcıdan çevrimiçi satın alırsanız, herhangi bir garanti veya teminat almazsınız.

Almanya İkinci El Araba Satın Almak İçin En Popüler Web Siteleri

Almanya ikinci el araba satın almak için en popüler web sitelerini sizler için derledik. İşte Almanya ikinci el araba siteleri;

ADİNTERNET SITESI
Autoscout24 DEhttps://www.autoscout24.de/
Ebay Kleinanzeigen https://www.ebay-kleinanzeigen.de/
Ebay DEhttps://www.ebay.de/
Markt DEhttps://www.markt.de/
Otomatik DEhttps://www.auto.de/
Otomobil DEhttp://www.automobile.de/
Hey Araba DEhttps://hey.car/
Web otomatik DEhttps://www.webauto.de/
PKW DEhttps://www.pkw.de/

1. Otoscout24

İkinci el otomobil pazarında oldukça saygın bir imaja sahip bir başka çevrimiçi reklam platformu autoscout24’tür. Bu şirket, sektördeki en popüler şirketlerden biridir ve otomobil segmenti sıralamasında ikinci sırada yer almaktadır. Ancak, Almanya’nın ötesinde tek bir aramada kolayca arama yapmanızı sağlar. Autoscout24, 1998 yılında özellikle motosikletlerden, otomobillerden ve endüstriyel araçlardan farklı kategorilerdeki kullanılmış araçları satmak için kurulmuştur. Bu ajans her ay on milyon ziyarete ve küçük bir başarı olmayan iki milyondan fazla araçtan oluşan bir kataloğa sahiptir. Autoscout24, alıcıları en iyi arabaları bulmada destekleyen akıllı bir arama sunar.

Almanya İkinci El Araba Satın Almak İçin En Popüler Site ve Uygulamalar
Almanya İkinci El Araba Satın Almak İçin En Popüler Site ve Uygulamalar

2. eBay Kleinanzeigen.de

Almanya’nın en hızlı büyüyen ikinci el otomobil web sitelerinden biri. Eylül 2009’da tüm kullanıcılar için ücretsiz bir çevrimiçi reklam platformu olarak başlatıldı. Kleinanzeigen.de, yalnızca otomatik reklamlara adanmış olmayan web sitelerinden biridir (bu, diğer hizmet biçimlerinin ve öğelerin de öne çıktığı anlamına gelir) Ne olursa olsun. Şirket, diğerleri arasında konumunu oluşturmak için çok çalıştı.

3. Ebay.com

Müzayede ağı (eskiden adlandırıldığı gibi) 1995 yılında Pierre Omidvar tarafından kuruldu. Kuruluş açık artırma odaklıydı, bu nedenle adı – ancak Eylül 1997’de ebay.de olarak değiştirildi. Bu çok uluslu şirket, biri iş için otomobil alıcılarının ve satıcılarının buluşmasını kolaylaştırmak için araçların çevrimiçi bir reklamı olan çok sayıda hizmet sunmaktadır. Statista.com göre, eBay, ayda 885 milyondan fazla ile Amerika’nın önde gelen e-ticaret siteleri arasında 2. sırada yer alıyor.

4. Markt.de

Bir sonraki durağımız 1,5 milyondan fazla reklamla Almanya’nın en iyi web sitelerinden biri olan markt.de. Markt.de, sınıflandırılmış reklamlar için bir platform oluşturmak amacıyla 2005 yılında kuruldu. Portala her gün binlerce yeni reklam ekleniyor, bu da daha fazla insanın web’de gezindiği ve bunu yapmaya devam edeceği anlamına geliyor. Markt.de günde yaklaşık 332.000 ziyaretçiyi ve aylık 9.97 milyon ziyaretçiyi kabaca tahmin ediyor. Markt.de şu anda Almanya’nın e-ticaret ve alışveriş kategorisinde 2. sırada yer alıyor.

5. Auto.de

Organizasyon, ideal aracınızı hızlı ve kolay bir şekilde bulmanızı ve gecikmeden satın almanızı sağlar. Mükemmel otomobili önemli bir yelpazeden hızlı ve uygun fiyatlı bir şekilde keşfedebilirsiniz.

6. Automobile.de

Bölgenizdeki herhangi bir marka aracı hızla bulun. Bölgenizde belirli bir markanın arabasını mı arıyorsunuz? Ardından bölgesel genel bakışımızı deneyin. Size uygun kullanılmış ve yeni araçları tek bir tıklama ile tam olarak elde edersiniz.

Bölgenizdeki araba satıcıları – Belirli bir şehirde veya bölgede, tam olarak Avusturya’daki araçlar için yeni veya kullanılmış bir araba satıcısı mı arıyorsunuz? Avusturya’da veya Almanya-Avusturya sınırına yakın bir yerde yaşıyorsanız, şirket ihtiyacınız olan aracı almanıza yardımcı olacaktır.

7. Hey araba

Müşterilere garantili otomobiller sunan birkaç kullanılmış araba platformundan biridir. Hey car, müşterilere ikinci el araçların alım satımını sağlamak için Ekim 2017’de kuruldu. Markus Kroger’e göre, web sitesinin tanık olduğu olağanüstü satın alma seviyesi, tüketicilerinin ihtiyaçlarını anlamak ve karşılamak için sürekli çabaların bir sonucudur – web sitesinde kaydedilen toplam 1.83 milyon ziyaret, bu platformun bu kısa sürede ne kadar büyüdüğünü bize göstermektedir. Hey arabasında 300.000’den fazla araç satışa sunulmuştur.

8. Webauto.de

Webauto.de, araç ticareti işinde ilk 10 çevrimiçi şirket arasındadır. 1998 yılında kurulmuştur ve şimdi aylık 6.348’den az benzersiz kullanıcıya sahip değildir. Düzenli kullanıcıların yanı sıra, web auto ayrıca günlük yaklaşık 477 ziyaretçiyi eğlendiriyor.

9. PKW.de

En çok kullanılan otomobil siteleri listesi sonuncusu, 2007 yılında başlatılan pkw.de’dir – bu web sitesi, bayi olmayanlar (son alıcılar) için ücretsiz hizmetler de dahil olmak üzere çeşitli araba satın alma hizmetleri sunmaktadır. Bu platformda, alıcıların araba aramak zorunda kalmaları gerekmez, çünkü bir teklif jeneratörü bunu kapsar. Pkw.de 600.000’den fazla ziyaret topladı ve bu sitede satışa sunulan 224.000’den fazla araç var. similarweb.com göre, bu kullanılmış otomobil sitesi, küresel sıralamanın araç kategorisinde 42. sırada yer alıyor.

Almanya ile ilgili diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Almanya ikinci el araba sitesi hangisi?

Almanya ikinci el araba sitesi arasında en çok kullanılanı şunlar;AutoScout24 (Almanca)
eBay (Almanca)
Instamotion (Almanca)
mobile.de

Almanya sahibinden hangi site?

www.autoscout24.de üzerinden Almanya ikinci el araba piyasasına hakim olabilirsiniz.

Almanya araba almak kolay mı?

Almanya ikinci el araba bulmak tabi ki siteler yardımıyla kolay oluyor.