fbpx

ABD Göç Nasıl Edilir 2022

Amerika Birleşik Devletleri’ne yani ABD göç veya seyahat etmek isteyen vatandaşların ihtiyaç duyacağı en yaygın iş, öğrenci veya seyahat vize türleri nelerdir? ABD göçü için ihtiyacınız olan diğer belgeleri inceleyin. Ayrıca, göçmen vizesine nasıl başvurulacağı hakkında bilgi edinin. Türklerin göç etmek istediği ülkeler arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri’ne göç eden vatandaş sayısındaki artış dikkat çekmeye başladı. Peki ABD’ye nasıl göç edilir? ABD göç prosedürleri neler?

ABD Göç Nasıl Edilir 2022
ABD Göç Nasıl Edilir 2022

ABD Göçü için Vize Başvurusu

Vize Muafiyet Programına katılan 39 ülkeden herhangi birinin vatandaşıysanız, iş toplantınız veya tatiliniz için vizeye ihtiyacınız yoktur. Seyahat nedeniniz, ABD’ye göç etmek için ihtiyacınız olan vize türünü belirleyecektir. En sık talep edilen vizelerden bazıları şunlardır:

ABD Göçü için En Çok Tercih Edilen Vizeler

ABD’ye göç etmek isteyen göçmenlerin en çok tercih ettiği vizeleri şu şekilde listeleyebiliriz;

ABD Göç Prosedürleri

ABD Göç Nasıl Edilir 2022
ABD Göç Nasıl Edilir 2022

Amerika Birleşik Devletleri’ne vardığınızda, giriş sürecinin bir parçası olarak geçerli seyahat belgeleri göstermelisiniz. İhtiyacınız olan belgeler ve pasaportunuzun seyahat tarihlerinizden sonraki altı ay boyunca geçerli olması gerekip gerekmediği, geldiğiniz ülkeye ve vatandaşlığınıza veya durumunuza bağlıdır.

Yabancı uyruklular ABD’ye girmeden önce COVID-19’a karşı tamamen aşılanmalıdır.

Göçmen Vizesine Başvurun

Yılda yaklaşık bir milyon kişi, onları Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni daimi sakinleri olarak belirleyen Yeşil Kart (Green Card) alıyor. Bu insanların çoğu ABD’ye göçmen vizesi ile geliyor.

ABD Göç Nasıl Edilir 2022
ABD Göç Nasıl Edilir 2022

En İyi Göçmen Vizesi Türleri

ABD’ye göçmen vizesi kullanarak gelen çoğu kişi aşağıdaki türlerden birini alır:

Göçmen Vizesi Almak İçin Gerekli Adımlar

ABD Göç Nasıl Edilir 2022
ABD Göç Nasıl Edilir 2022
  1. Çoğu durumda, birinin size sponsor olması veya sizin için bir göçmen dilekçesi vermesi gerekir.
  2. Dilekçe onaylanana ve kategorinizde vize bulunana kadar bekleyin. Ardından göçmen vizesine başvurun. Bunu yurtdışındaki bir ABD konsolosluğu aracılığıyla yapın. ABD konsolosluklarının bu dizininde ülkenizde bir tane bulun.
  3. Tıbbi muayene olun.
  4. Bir görüşmeye gidin.
  5. Başvurunuzla ilgili bir karar bekleyin.

Aile veya istihdam temelli vize almak için bu süreçte ayrıntıları gözden geçirin.

Göçmen vizesi almanın başka bir yolu da Çeşitlilik Vizesi Çekilişi programıdır. Bu program, ABD göçmenlik oranlarının düşük olduğu ülkelerden gelen kişilerin göçmen vizesi için yıllık çekilişe katılmasını sağlar.

Göçmen Vizenizi Aldıktan Sonra

Göçmen vizenizi aldıktan sonra, USCIS göçmen ücreti ödemeniz gerekecek. ABD giriş limanındaki yetkililere vermek için mühürlü bir belge paketi alacaksınız. ABD’ye daimi ikametgah olarak kabul edileceksiniz ve Green Card’ınızı posta yoluyla alacaksınız.

ABD’deyseniz Göçmen Vizesine Başvurmayın

Eğer ABD’de bulunuyorsanız, Green Card’a şu adresten başvurun: Durum değişikliği.
Kendi ülkenize dönmek zorunda kalmayacaksınız. Yine de bir göçmen vizesi başvurusu için gerekli olan adımlara benzer adımlar atmanız gerekecek:

  • Birisi size sponsor olmalı veya sizin için bir göçmen dilekçesi sunmalıdır.
  • Dilekçe onaylanana ve vize mevcut olana kadar bekleyin. Ardından ABD içinden Green Card başvurusunda bulunun
  • Yine de tıbbi muayeneden geçmeniz, mülakata gitmeniz gerekecek.

Türklerin en çok göç ettiği ülkeler arasında ilk sırayı Almanya alıyor. Almanya’ya nasıl göç edileceğini ve göç şartlarını “Almanya’ya Nasıl Göç Edilir 2022?” isimli yazımızdan veya hangi meslek gruplarının Almanya’ya göçmenlik başvurusunda bulunabileceğini de “Almanya Göç Yasası Hangi Meslek Sahipleri Başvurabilir 2022?” isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz.  Fransa, Türklerin en çok göç ettiği ikinci ülke arasında yer almaktadır. Fransa’ya nasıl göç edileceğini Fransa’ya Göç Ve Fransa Göçmenlik Başvurusu 2022 isimli yazımızdan ve Fransa’ya göç etmek için gerekli olan evrakları da Fransa Göçmenlik Başvurusu Evrakları 2022 Neler? isimli yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Amerikaya yerleşmek için ne kadar para lazım?

ABD’ye göç etmek isteyen vatandaşların en merak ettiği noktalardan biri de ücret kısmıdır. Konaklama ve sosyal giderleriniz için de bir yıllık harcamanız ortama olarak 8000$ – 10.000$ civarında olacaktır. Özetle, Amerika‘da bir yıllık eğitim, konaklama ve sosyal giderlerinizin toplamında yıllık 20.000$ – 25.000$ civarında bir maliyeti olacaktır.

Amerikaya işçi olarak nasıl gidilir?

Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika‘da bir işvereninAmerikan Çalışma Bakanlığı’ndan onaylanmış bir iş sertifikası alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvuru yapar.